Via llibre - capítol 60: Herois

Els herois com a personatges literaris és el tema de què tracta "Via llibre", el programa literari del 33. El primer heroi protagonista és un dels més famosos, un superheroi, sense discussió, que ara fa 75 anys: Superman. Per celebrar-ne l'aniversari, el programa li fa un petit homenatge, amb un repàs de la seva trajectòria que va més enllà dels còmics. No és cap ocell, no és cap avió, és... Superman.
D'un heroi es passa a una parella, en aquest cas d'antiherois: Mortadel·lo I Filemó, que tot i no haver arribat encara als 75 anys són igualment mítics a casa nostra. En parla el seu creador, Francisco Ibáñez, que n'acaba de publicar l'última aventura, "Espies". Escrita abans que saltés l'escàndol de les escoltes, té uns paral·lelismes amb la realitat més que sorprenents.
I després, una altra categoria d'herois, els quotidians. Són els preferits d'Albert Espinosa, que els ha triat com a protagonistes de "Polseres vermelles", però també de les seves novel·les. Parla de l'última, "Brúixoles que busquen somriures perduts", que recrea un cop més el seu univers literari particular.
Finalment, l'espai "El lletratat" l'ocupa Jaume Sisa.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3