Via llibre - capítol 57: Sacrifici

De vegades podem triar, i d'altres no. Però, fins i tot quan és voluntari, el sacrifici és dur. Exigeix renúncies i esforços, però l'acceptem. Perquè té un sentit, perquè ens ha de fer avançar, perquè ens farà aconseguir alguna cosa que considerem important. El que cal, sempre, és no perdre aquesta llum al final del camí.


Màrius Serra explica a la seva darrera novel·la, "Plans de futur", el sacrifici de les dues cosines del matemàtic Ferran Sunyer. Autodidacte i tetraplègic, Sunyer va adquirir notorietat internacional en ple franquisme, però Serra es fixa sobretot en el seu entorn familiar, molt centrat en aquestes dues cosines que li van dedicar la vida.

Recordem Roberto Bolaño en el desè aniversari de la seva mort. Bolaño era un escriptor que tenia una fe absoluta en la seva feina, i a qui no va fer res passar penúries econòmiques per tirar endavant la seva obra i dedicar-se, únicament, a escriure. Finalment, li arribaria el reconeixement amb "Los detectives salvajes", però ha estat la seva obra "2666", publicada després de la seva mort, la que li va donar un èxit definitiu, que no va poder assaborir.

I lletratem l'actor Joan Pera.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3