Via llibre - capítol 53: Vides alienes

A "Via llibre" ens tornem tafaners i ens fixem en la vida dels altres. Qui no s'ha imaginat qui és, què fa o on va la persona que tenim asseguda davant al metro, o a l'autobús o a la feina? Per nosaltres, és un exercici més d'imaginació, per als escriptors, els altres esdevenen material literari.
L'escriptor i periodista valencià Manuel Vicent ha trobat en la figura d'Adolfo Suárez la inspiració per al seu últim llibre, "El azar de la mujer rubia". Vicent crea un joc literari entre realitat i ficció en una novel·la que parla dels fets que van portar Suárez a ser president del govern d'Espanya, el 1976. Hi fa també una recreació de la Transició protagonitzada pel mateix Suárez, el rei Joan Carles, llavors príncep, i Carmen Díez de Rivera, la musa de la Transició.
A la conversa, dos escriptors que parlen d'uns "altres" molt diferents. Per Llúcia Ramis, els altres són la seva pròpia família. A "Tot allò que una tarda morí amb les bicicletes", desgrana records i històries des de la ficció, però partint de la seva vivència real. Pablo Martín Sánchez, en canvi, parla d'un "altre" que no va conèixer, però que tenia el mateix nom que ell. El va descobrir navegant per internet, i partir d'aquí es va documentar per escriure "El anarquista que se llamaba como yo". Ens expliquen què els porta, en realitat, a parlar dels altres.
I lletratem l'actor Eduard Fernández.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3