Via llibre - capítol 136

JOSEP MARIA FONALLERAS ENS PARLARÀ DE LA SEVA INFANTESA A "LA SALA D'ESTAR ÉS UN CAMP DE FUTBOL"
-Coneixerem "Lo que me está pasando", la primera novel·la gràfica de Miguel Brieva que ens dibuixarà la realitat actual.
-Nando Cruz ens presentarà el seu llibre "Pequeño circo. Historia Oral del Indie en España" i l'Elisabet Pedrosa ens parlarà del llibre que ha dedicat a la seva filla "Seguirem vivint. Gina, una mort lluminosa és possible".
-Lletratarem la periodista Gemma Ruiz, lectora àvida.
-Gaudirem de les imatges del catàleg "Leopoldo Pomés. Flasback" que recorre l'univers vital del fotògraf i publicista.
Josep Maria Fonalleras, autor gironí de la novel·la "Climent" que l'any passat va guanyar el Premi de la Crítica Serra d'Or, publica "La sala d'estar és un camp de futbol", un llibre de memòries gens convencional que vol ser un cant a la vida.
El sevillà Miguel Brieva ha mantingut sempre un to reivindicatiu i de denúncia amb uns dibuixos barrocs que són gairebé d'orfebreria. Des de la revista Dinero, que el va donar a conèixer, ha fet un llarg camí i hi ha diverses recopilacions de la seva obra. Ara publica la seva primera novel·la gràfica, tot i que no li agrada dir-ne així. "Lo que me está pasando" és el diari d'un jove que està a l'atur i que serveix a Brieva per retratar la situació de confusió, manca de futur i desencant que vivim.
En el "Via llibre" d'aquesta setmana, el periodista musical Nando Cruz ens presentarà el seu llibre "Pequeño circo. Historia Oral del Indie en España" i l'Elisabet Pedrosa ens parlarà del llibre que ha dedicat a la seva filla "Seguirem vivint. Gina, una mort lluminosa és possible". També coneixerem les lectures que apassionen la periodista cultural Gemma Ruiz.
Per acabar el programa gaudirem de les imatges de Leopoldo Pomés, recollides en el catàleg de l'exposició de La Padrera, que recorren l'univers vital i visual d'aquest artista polifacètic que va revolucionar la fotografia i la publicitat dels anys

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3