Valor afegit - capítol 78

MONOGRÀFIC DE "VALOR AFEGIT" SOBRE LA FELICITAT


"Valor afegit" oferirà demà, a partir de les 22.25, un programa monogràfic sobre la Felicitat, un tema sobre el qual estan elaborant un estudi un grup d'economistes, entre ells algun premi Nobel, i psicòlegs.

El programa econòmic del 33 oferirà un reportatge sobre el treball dels estudiosos, que afronten un tema difícil i complex, i que poden tenir llest d'aquí dos anys. Els autors del treball es qüestionen, d'entrada, si s'és més feliç rebent un bitllet de 100 euros o una mirada còmplice d'algú que ens agrada. Comparen també els nivells de vida i del Producte Interior Brut (PIB) amb l'índex de Felicitat.

Els resultats provisionals son molt diversos: hi ha països rics on la gent es declara feliç i aquest índex coincideix bastant amb el del PIB, i altres no. També hi han països on tenen un PIB molt baix i, en canvi, un índex de Felicitat molt alt, com Ghana. Intervenen molts factors a l'hora d'aconseguir la Felicitat: identificació i orgull nacional, local, esportiu; satisfacció a la feina, tant amb el tipus de treball com amb el tracte i el sou; relació de parella i familiar, ...

Sobre el tema es manifesten també el comissari europeu d'Economia, Joaquin Almunia i l'economista Guillermo de la Dehesa.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3