Valor afegit - 24/10/2012

"Valor afegit" sotmetrà demà a estudi el mètode del "cloud computing" com a mètode de gestió empresarial. Les empreses i institucions han deixat de tenir físicament els seus equips informàtics centrals i ara guarden les dades en servidors proveïts per companyies especialitzades. És el que es coneix com a informàtica en núvol "cloud computing" (informàtica en núvol). El programa econòmic del 33 explicarà, a partir de les 22.10, aquest mètode de gestió i la seva utilitat, amb un reportatge en què es detallen temes com on es localitzen aquests servidors i es busquen respostes a si és completament segur o si permet l'abaratiment del costos.

L'espai d'entrevista l'ocuparà Enric Casi, director general de Mango i mà dreta del propietari de l'empresa Isak Andic. Casi ha estat artífex del creixement exponencial de la companyia, que va obrir la primera botiga al Passeig de Gràcia de Barcelona l'any 1984, i ara ja en té 2.500 d'obertes, repartides en 109 països. Cap visible de l'empresa, Casi explicarà el canvi d'estratègia de Mango arran de la crisi actual.

Finalment, "Valor afegit" farà demà un repàs de la història dels sindicats agrícoles catalans amb el reportatge "Rabassaires": embrió dels sindicats agrícoles". Aquests sindicats agrícoles van ser els hereus del conflicte rabassaire de començaments del segle XX, i ara acaben d'estrenar una nova seu a Barcelona, com a reconeixement dels béns confiscats per la dictadura franquista.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3