Valor afegit - 12/03/2019

Dones, ciència i poder

Les vocacions tècniques entre les dones continuen sent clarament inferiors a les dels homes. En una economia cada cop més marcada per la tecnologia, com poden les dones agafar més poder si falten enginyeres, matemàtiques o informàtiques? Entre altres coses, hem estat a un institut del Raval amb cinc noies que han treballat en una experiència pionera. Es tracta d'un concurs internacional -el Tecnovation Challenge- per desenvolupar una aplicació de mòbil que ajudi a detectar si s'està en una situació d'assetjament masclista i com sortir-ne.

En el segon reportatge ens preguntem per què hi ha tan poques dones reconegudes com a xefs d'alta cuina. A Catalunya només n'hi ha dues entre els 44 restaurants amb estrella Michelin. Parlen Carme Ruscalleda, famosa pel seu Sant Pau i ara al Moments i el Mandarín Oriental de Barcelona. I Melissa Herrera i Natalia Kojie, del restaurant Valmas.

Parlem amb una de les dones més influents en el panorama de les "start-ups" a Catalunya. És Carlota Pi, cofundadora i presidenta executiva d'Holaluz. La companyia té ambiciosos plans d'expansió fins al 2020.

Un cop tancat el MWC 2019, preguntem a tres expertes del sector què és el que passarà a la història d'aquesta edició.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3