Valor afegit - 06/03/2013

El creixement que està experimentant l'anomenada banca ètica serà analitzat demà, a "Valor afegit". La crisi del sistema ha donat impuls a aquest tipus de banca, que ha crescut força i que ha estat crucial per a moltes empreses, ja que gràcies a aquestes entitats han trobat crèdit per tirar endavant els seus projectes.
Amb el reportatge "La banca ètica es fa un lloc", el programa econòmic del 33 mostra com aquests bancs són una forma de fer finances que, tot i que no representen ni l'1 per cent del sector financer, hi estan aportant una nova manera de fer negocis.
L'espai d'entrevista l'ocuparà Joan Ferrer, director general de Conserves Ferrer, una empresa de Santpedor que va iniciar la singladura fa 40 anys a la població solsonenca de Sant Llorenç de Morunys, fent conserves de tòfones i bolets. Després dels primers anys, l'empresa va diversificar els seus productes, va créixer i ara ven salses, caldos, cremes i tot tipus de conserves.
D'altra banda, a l'espai dedicat als innovadors "Pensat per", Òscar Palencia, inventor de Palens, unes ulleres de fusta fetes de forma artesanal i amb un disseny actual, explicarà com ha trobat la fórmula per col·locar les seves creacions. De cara a l'estiu, preveu poder fabricar cent unitats d'ulleres al dia de forma completament artesanal.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3