TOTS ELS CLIPS

 • Estat del benestar: NHS (National Health Service).
  Veure vídeo

  Estat del benestar: NHS (National Health Service).

  Dins de la sèrie sobre l'estat del benestar a Europa, donem un cop d'ull al naixement del sistema sanitari públic britànic, l'NHS, un dels sistemes públics de sanitat més importants del món, i tot va néixer en la postguerra, amb una inesperada i abassegadora victòria dels laboristes.

 • Turisme: Fílies i Fòbies.
  Veure vídeo

  Turisme: Fílies i Fòbies.

  Es pot morir d'èxit? Mil milions de persones es mouen cada any com a turistes amunt i avall del planeta. A Barcelona i Catalunya, no es paren de batre rècords a l'alça, però el negoci sembla que està al punt del col·lapse. Sentirem les veus a favor i en contra del turisme en l'era del "low-cost".

 • Entrevista amb Carme Artigas
  Veure vídeo

  Entrevista amb Carme Artigas

  Synergic Partners és, diuen, una de les cinc empreses més importants del món en gestió de "big data", l'anàlisi massiva de dades. Es va fundar al 2007 entrevistem Carme Artigas cofundadora i directora general.

 • Tocar en lloc de clicar
  Veure vídeo

  Tocar en lloc de clicar

  El llibre digital s'estanca i no aconsegueix superar el de paper. Els vinils tornen a ocupar estanteries a les botigues. La fotografia de carret reneix en alguns formats. Entre les noves generacions creix l'interès pels aparells analògics. És una simple moda o un nou segment de mercat que conviurà tranquil·lament amb el món digital?

 • Estat del benestar. França
  Veure vídeo

  Estat del benestar. França

  França estrena l'era Macron. Un president que vol fer una sacsejada a un país que, segons alguns, està massa ancorat en el seu passat, el d'una forta intervenció de l'Estat. Es deu al famós esperit republicà, però també al peculiar estat del benestar que va néixer amb el trauma de la postguerra.

 • L'economia que ve: Ramon Pastor
  Veure vídeo

  L'economia que ve: Ramon Pastor

  Si la fabricació amb impressió en 3D és tota una revolució, un dels seus màxims profetes a escala mundial és un català, Ramon Pastor, vicepresident de la multinacional Hewlett Packard. Va estar en el cicle L'Economia que ve, que organitzem conjuntament aquest programa i el Palau Macaya de la Fundació La Caixa.

 • Diners: Aplicacions de pàrking.
  Veure vídeo

  Diners: Aplicacions de pàrking.

  Un Airbnb per a les places de pàrquing. Així és com es podrien definir algunes aplicacions de mòbil que estan sorgint en el mercat, amb què es pot aparcar el cotxe en places privades a preus molt més baixos que els pàrquings tradicionals. Ens ho explica Toni Canyís.

 • Històries UE: Elisabeth Roura
  Veure vídeo

  Històries UE: Elisabeth Roura

  L'Elisabeth és una noia de Terrassa que, apassionada de les biblioteques i dels estudis sobre gènere i migracions, marxarà aquest juliol al Sudan amb una de les noves beques Erasmus Mundus. La seva història ha guanyat el concurs que la Comissió Europea a Barcelona va organitzar per difondre les experiències que gent de casa nostra ha tingut amb els programes europeus.

 • Més connectats, més vulnerables.
  Veure vídeo

  Més connectats, més vulnerables.

  Parlem dels atacs informàtics i de la ciberseguretat a les empreses. Estem preparats per resistir ciberatacs a gran escala, com el de fa tres setmanes? Els experts avisen que n'hi haurà més i que poden fer encara més mal en un món hiperconnectat com l'actual.

 • Entrevista amb Xavier Soria director gral. de Kibuc
  Veure vídeo

  Entrevista amb Xavier Soria director gral. de Kibuc

  Mobles de proximitat, i de disseny mediterrani. Així és com es podria definir el grup, la franquícia de botigues, Kibuc. Van poder resistir la fortíssima crisi immobiliària, i ara competeixen amb el cap ben alt amb els, o més ben dit, amb el gran grup global de mobles de disseny nòrdic... O sigui, Ikea. Ens ho explica el seu director general, Xavier Soria

 • Hong-Kong
  Veure vídeo

  Hong-Kong

  Hong Kong continua liderant el rànquing mundial dels països més competitius. El nostre corresponsal, Francesc Canals, hi ha estat per entendre una mica més quin és el secret d'aquell petit territori xinès, i, sobretot, per veure en quins sectors i productes poden fer negoci les empreses catalanes.

 • Herències intestades
  Veure vídeo

  Herències intestades

  Qui cobrarà l'herència? Parlem dels milions d'euros que cada any es queden sense cobrar per culpa de les herències intestades. On van a parar els diners dels que es moren sense testament ni familiars que puguin heretar?

 • Sobirania Alimentaria
  Veure vídeo

  Sobirania Alimentaria

  Es possible recuperar la sobirania sobre el que mengem per no dependre tant d'importacions, intermediaris i multinacionals? L'aposta per la proximitat és una moda o un camí per recuperar beneficis per a la producció local?

 • Patrimoni Industrial: Molí de Molins
  Veure vídeo

  Patrimoni Industrial: Molí de Molins

  Visitem la nau El Molí a Molins de Rei, un edifici que corria perill d'enfonsament i que ara està en plena restauració destinat a ser un dels elements centrals del municipi.

 • Cercle d'economia a Sitges 2017
  Veure vídeo

  Cercle d'economia a Sitges 2017

  Vam visitar les jornades del Cercle d'economia a Sitges.

Anar al contingut