TOTS ELS CLIPS

 • El poder de les grans constructores
  Veure vídeo

  El poder de les grans constructores

  Dotze mil milions d'euros és el que han costat les obres de l'AVE entre València i Madrid. Una gran obra que ningú sap exactament quan i com s'amortitzarà però que, de moment, ha servit per garantir llocs de treball i negoci a les grans empreses constructores del país. Empreses que, malgrat la crisi, han reforçat la seva posició internacional i són reconegudes com a líders mundials en la gestió de les infraestructures.

 • 50 anys de disseny
  Veure vídeo

  50 anys de disseny

  Quants cops no ens ha passat que hem llançat al contenidor aquella vella màquina d'escriure o aquell espremedor de taronges que resulta que ara són considerades autèntiques joies del disseny industrial. El Palau Robert de Barcelona recupera la memòria de 50 anys de disseny a casa nostra.

 • Pensat per: Cabo San Roque
  Veure vídeo

  Pensat per: Cabo San Roque

  Un bon dia un arquitecte i una enginyera van decidir abandonar l'economia del totxo i reorientar-se cap a la innovació artística. Amb altres socis van fundar Cabo San Roque, una mena de grup de teatre que fa espectacles musicals. Reciclant objectes trobats al carrer i procedents d'una fàbrica de galetes han construït tota una orquestra.

 • Telefonia amb gust colombià
  Veure vídeo

  Telefonia amb gust colombià

  Dins dels reportatges i els documentals que el 33 dedica aquest mes al col·lectiu de colombians que viuen a Barcelona, expliquem la història d'una empresa de telefonia de prepagament que vol també impulsar el foment turístic de Colòmbia, un país que encara s'identifica com una destinació de vacances insegura.

 • Petits grans consumidors
  Veure vídeo

  Petits grans consumidors

  A Espanya, hi ha 6 milions de nens i adolescents, un col·lectiu de petits consumidors que manen més que ningú en les decisions de compra, i que les empreses no volen deixar escapar. Ara, marques no només de joguines, sinó també d'alimentació, roba, llibres i altres sectors, s'han començat a agrupar per treure nous productes i serveis per a aquest col·lectiu. Es tracta de saber què volen els nens ara, però també què voldran com a consumidors adults, d'aquí a uns anys.

 • "Pensat per": Chic and basic
  Veure vídeo

  "Pensat per": Chic and basic

  Els nostres protagonistes d'aquest reportatge formen part d'una nova generació d'hotelers que, ja fa uns anys, es van atrevir a fer establiments que complissin la premissa "bo, bonic i barat". I, posats a trencar motllos, ara fins i tot estan pensant a vendre el mobiliari dels hotels als clients que vulguin comprar-lo.

 • Barnard Meunier, director general de Nestlé a Espanya
  Veure vídeo

  Barnard Meunier, director general de Nestlé a Espanya

  Parlem amb el màxim responsable de la multinacional suïssa del sector de l'alimentació a Espanya i Portugal. La crisi del consum, la proliferació dels productes de marca blanca, les estratègies de la companyia, els canvis socials en alimentació.., són alguns dels temes que tractem amb el màxim executiu de Nestlé.

 • Innovació: telemedicina
  Veure vídeo

  Innovació: telemedicina

  Diagnòstics per imatge 24 hores al dia que se serveixen a tot el món. El sector de la medicina també busca noves fórmules que millorin la gestió i redueixin costos i una de les empreses més innovadores en aquesta línia es troba a Barcelona.

 • Crisi i caiguda de la natalitat
  Veure vídeo

  Crisi i caiguda de la natalitat

  Per primer cop en molts anys, la natalitat a Catalunya ha baixat l'any 2009. Quines conseqüències econòmiques comporta una caiguda demogràfica i quina relació té la situació econòmica amb la natalitat? Ho hem analitzant comparant la situació actual amb la del "baby boom" dels anys 60.

 • Reformes per a llars més "usables"
  Veure vídeo

  Reformes per a llars més "usables"

  A mitjans d'aquest mes, TV3 celebra una nova edició de "La Marató", que aquest any es dedica a les malalties medul·lars adquirides. Unes malalties que provoquen greus problemes de mobilitat i d'autonomia als que les tenen, i que obliguen, entre altres coses, a fer costosos canvis a les llars. Estan apareixent empreses que s'especialitzen en solucions de tota mena per facilitar la vida a aquestes persones.

 • Innovació: la reinvenció de la carmanyola i els pistatxos de les Garrigues
  Veure vídeo

  Innovació: la reinvenció de la carmanyola i els pistatxos de les Garrigues

  Comencem una sèrie sobre innovació, sobre la gent que ha pensat productes o serveis que s'han fet un forat en el mercat, quan segurament ningú hi queia. Per exemple, la carmanyola ja estava inventada feia dècades, però algú va pensar que just ara era el moment en què calia reinventar-la. I en el món agrícola, amb milers d'anys d'història, i on costa molt canviar els hàbits de conreu, una empresa d'un poblet de Lleida va ser la primera a atrevir-se a fer pistatxos procedents de Califòrnia. Ara es venen com a autèntica "delicatessen".

 • Espanya, el pròxim "rescat" europeu?
  Veure vídeo

  Espanya, el pròxim "rescat" europeu?

  Analitzem les raons de l'actual crisi financera, que afecta de ple Espanya, amb el professor José Garcia Montalvo, de la Universitat Pompeu Fabra. L'actual crisi del deute és un problema del deute públic o del deute privat? Quants diners deuen les empreses i bancs espanyols als creditors alemanys, francesos o, fins i tot, nord-americans? La pressió dels mercats obligarà finalment a Espanya a demanar ajut financer a les autoritats europees?

 • Edward Hugh, economista
  Veure vídeo

  Edward Hugh, economista

  Què passa amb Irlanda? Per què està provocant l'enèsima crisi de la Unió Europea? Perquè comença a afectar l'economia espanyola i com ens port acabar afectant? Ens ho explica Edward Hugh, l'economista anglocatalà que fa uns quants mesos va ser batejat pel "New York Times" com el "bloguer profeta de la catàstrofe de l'eurozona".

 • Xinesos a Catalunya
  Veure vídeo

  Xinesos a Catalunya

  Hem visitat la Fundació Logoss, una iniciativa social de la comunitat xinesa a Catalunya que pretén donar servei als 160.000 ciutadans d'aquest país que viuen a Espanya. Assessorament legal, serveis jurídics i servei de telefonia mòbil, que ja beneficia 25.000 xinesos, que truquen gratuïtament amb els seus telèfons.

 • L'ascensor social
  Veure vídeo

  L'ascensor social

  La mobilitat de les persones dintre de l'escala social d'un país és prova del bon funcionament de l'economia i de la igualtat d'oportunitats. La Fundació Jaume Bofill ha fet un estudi que abasta els últims cinquanta anys i que conclou que hi va haver una gran mobilitat ascendent en les primeres dècades del període, sobretot entre classes veïnes, de classe treballadora a treballadors de coll blanc.

Anar al contingut