TOTS ELS CLIPS

 • Grans vins, poc màrqueting
  Veure vídeo

  Grans vins, poc màrqueting

  Els vins i caves catalans han aconseguit una excel·lent qualitat, però encara són poc coneguts al món. Podran ajudar a descobrir-los les opinions d'un dels màxims gurus en la matèria, el nord-americà Jay Miller, que ha estat fa pocs dies tastant els vins catalans? Accions de màrqueting com aquesta visita són fonamental per situar el sector a nivell internacional.

 • Bolivians, quedar-se o marxar?
  Veure vídeo

  Bolivians, quedar-se o marxar?

  La comunitat boliviana va ser de les últimes a arribar a Catalunya. N'hi ha prop de 60.000 persones, moltes de les quals, es plantegen tornar al seu país a causa de la crisi econòmica. Però també n'hi ha molts altres que han pogut establir-se aquí i muntar els seus propis negocis gràcies als estalvis aconseguits en temps de bonança econòmica.

 • "Pensat per": edifici Media-Tic
  Veure vídeo

  "Pensat per": edifici Media-Tic

  Un edifici del 22@, a Barcelona, pensat absolutament amb criteris de sostenibilitat és el protagonista de la nostra sèrie setmanal sobre innovació.

 • València i Catalunya: destinats a entendre's
  Veure vídeo

  València i Catalunya: destinats a entendre's

  Hem viatjat a València per saber com l'economia marca les relacions entre el País Valencià i Catalunya. Entre les dues comunitats es genera una tercera part de la riquesa de tot l'estat i les polítiques de Madrid no sempre han potenciat aquestes economies. Ara, la reivindicació d'un eix ferroviari d'ample europeu que uneixi la Mediterrània i arribi a Europa, travessant València i Catalunya, ha posat d'acord a tothom.

 • "Pensat per": Forn de la Trinitat
  Veure vídeo

  "Pensat per": Forn de la Trinitat

  Repensar un producte tan quotidià com el pa pot donar bons resultats. És el que va fer en Daniel Jordà des del seu forn al barri de la Trinitat de Barcelona. Va tenir claríssim que el pa havia de ser un ingredient ple de qualitat i de creativitat, i que els restaurants l'havien de tenir molt en compte en els menús. Ara, comparteix els clients del barri amb els grans noms de la gastronomia del país.

 • L'agonia de l'economia egípcia
  Veure vídeo

  L'agonia de l'economia egípcia

  L'agonia d'una economia com l'egípcia es posa de manifest quan, durant dècades, el seu creixement ha estat constant però la situació de la població no ha parat d'empitjorar. Les transformacions polítiques que pugui viure el país han d'anar acompanyades, per força, de canvis en l'economia. Per entendre-ho millor tot plegat, hem anat a parlar amb algú que coneix molt bé Egipte, tant l'antic com l'actual. Es tracta de Jordi Clos, hoteler i president del Museu Egipci de Barcelona.

 • Els ajuntaments, obligats a aprimar-se
  Veure vídeo

  Els ajuntaments, obligats a aprimar-se

  Amb la crisi econòmica i els nivells de dèficit disparats, el debat sobre l'aprimament de les administracions està més obert que mai. Hi ha qui creu que hi ha massa municipis, qui qüestiona l'existència de les diputacions o dels consells comarcals... Ens hem fixat en els ajuntaments... com s'administren? Com es financen i en què es gasten els diners? I, sobretot, què es pot fer perquè siguin més eficients, perquè donin millors serveis als ciutadans sense estirar més el braç que la màniga?

 • "Pensat per": Touché
  Veure vídeo

  "Pensat per": Touché

  La cultura, les indústries culturals, cada cop tenen més pes en les economies modernes. I, en aquesta línia, els museus hi desenvolupen un paper molt important, sobretot si saben atraure la gent amb propostes innovadores, que vagin més enllà de la simple exposició d'objectes en vitrines. Touché és una de les noves empreses que han nascut i que proposen aquesta nova forma d'entendre i disfrutar dels museus, com és el cas del de paleontologia de Sabadell.

 • La Catalunya del 2027
  Veure vídeo

  La Catalunya del 2027

  Ens hem imaginat com serà Catalunya el 2027, l'any en què serà plenament efectiva la jubilació als 67 anys. És cert que gairebé no quedarà gent jove per cotitzar? I l'atur, haurà baixat dràsticament? En parlem amb Josep Oliver, catedràtic d'Economia de la UAB.

 • Maties Vives, economista i exconseller Caixa Catalunya
  Veure vídeo

  Maties Vives, economista i exconseller Caixa Catalunya

  Dilluns, 24 de gener, la ministra Salgado llançava la bomba: les caixes que necessitin ajuda s'hauran de convertir en bancs, i l'Estat entrarà en el seu capital. Fins a quin punt tota aquesta reforma acabarà amb la mort de les caixes, tal com les coneixem, i, sobretot, posarà fi al seu compromís amb la societat? En parlem amb Maties Vives, economista, advocat, exconseller de Caixa Catalunya i membre de la Plataforma en defensa de les caixes d'estalvi.

 • El futur de l'euro
  Veure vídeo

  El futur de l'euro

  La crisi financera que afecta els països de la perifèria de l'euro ha arribat a posar en qüestió la continuïtat de la moneda única tal com és ara. El debat és tan viu que els líders de França i Alemanya van incloure una defensa de l'euro en el seu missatge de Cap d'Any. Hem volgut abordar el tema amb l'ajuda de dos grans experts en economia i dret, i els hem demanat que ens parlin sobre l'opció d'anar endavant en la integració monetària o la de trencar l'euro. I per comprovar que el debat monetari ens afecta la butxaca, hem fet un experiment amb monedes d'1 euro per saber quantes n'hi ha d'altres nacionalitats circulant per Espanya. És un recompte sobre un centenar de monedes com el que fan els voluntaris del projecte Eurodiffusie eurodiffusie.nl a diversos països europeus.

 • "Pensat per": Kettal
  Veure vídeo

  "Pensat per": Kettal

  Kettal sona a marca alemanya; però, de fet, és una empresa familiar catalana que ja fa quaranta anys va pensar que els mobles d'exterior tenien tot un mercat per descobrir. Ara equipen les terrasses de 3.000 hotels de luxe per tot el món. I acaben de rebre el Premi Nacional de Disseny, del Ministeri d'Indústria, pel fet de ser líders a Europa en posicionament de producte.

 • Molt més que dissenyadors de moda
  Veure vídeo

  Molt més que dissenyadors de moda

  Pel que fa a l'àmbit dels estudis, "Valor afegit" donarà detalls dels estudis de disseny de moda, convertits en carrera universitària fa poc i amb gran sortida professional, ja que la demanda supera l'oferta.

 • "Pensat per": Blackie Books
  Veure vídeo

  "Pensat per": Blackie Books

  En plena època digital, fer llibres de qualitat, de tapa dura, i guanyar diners, és possible? L'innovador d'aquesta setmana, l'editor de Blakie Books, va pensar un dia que havia de ser possible, i ho va aconseguir.

 • Les exportacions sí que funcionen
  Veure vídeo

  Les exportacions sí que funcionen

  Enmig de tant pessimisme ambiental, hem tractat d'un aspecte que sí que va bé de l'economia catalana i espanyola: les exportacions. Encara tenim un dels pitjors dèficits comercials del món, però aquest dèficit s'ha reduït molt des de l'inici de la crisi. I, tot i no haver pogut devaluar la moneda, com s'havia fet sempre, la nostra quota en el comerç mundial s'ha mantingut, i fins i tot ha millorat. Però encara queden molts deures per fer.

Anar al contingut