TOTS ELS CLIPS

 • Retallades i crisi a Espanya i Catalunya
  Veure vídeo

  Retallades i crisi a Espanya i Catalunya

  Hem patit les pitjors retallades de l'època democràtica. Quan es podrà recuperar tot el que es va perdre? En parlem amb els consellers de la crisi.

 • Lehman Brothers i la crisi des dels EUA
  Veure vídeo

  Lehman Brothers i la crisi des dels EUA

  Tornem a l'escenari del crim, al cor de Wall Street, per veure quines lliçons podem treure del pitjor desastre financer des del 1929.

 • Crisi i nous models econòmics
  Veure vídeo

  Crisi i nous models econòmics

  Què se n'ha fet, del canvi de model productiu que tant es va pregonar quan tot s'enfonsava? I quin futur els queda als que no troben feina?

 • Què n'hem après, de la crisi?
  Veure vídeo

  Què n'hem après, de la crisi?

  Què n'hem après, d'aquesta crisi? Ens tornarà a passar? En parlem amb el catedràtic Antón Costas i l'emprenedor Miguel Vicente, fundador de Wallapop.

 • El cartró
  Veure vídeo

  El cartró

  Pot ser un comerç més o menys sostenible, més o menys rendible, però qui s'està beneficiant clarament del comerç electrònic és la indústria del cartró. I no només per poder fer enviaments, sinó perquè l'embalatge és la carta de presentació, i conservació, d'un producte.

 • Obsolescència
  Veure vídeo

  Obsolescència

  Es compra cada cop més per internet, i la mateixa nova economia en la qual hem entrat obliga molt sovint a tornar a comprar més i més. En primer lloc, perquè els aparells s'espatllen al cap de quatre dies, i ja no es poden reparar. És la famosa "obsolescència programada". Però també per un altre tipus d'obsolescència, que ha anat creixent els últims anys: la que podríem anomenar obsolescència "desitjada" pels mateixos consumidors...

 • Informàtica per a tothom
  Veure vídeo

  Informàtica per a tothom

  Ja sigui pel comerç electrònic o per aquells mòbils i aparells que en quatre dies resulten obsolets, al final tota aquesta nova economia depèn d'una paraula que la majoria de la gent ha après fa molt poc temps: els algoritmes. En definitiva, les matemàtiques i la informàtica. Estudiar una carrera en aquest camp gairebé t'assegura una sortida professional. Aleshores, per què aquests estudis són encara tan poc atractius entre les estudiants?

 • Amazonització
  Veure vídeo

  Amazonització

  Amazon s'està convertint en un gegant que no sembla que ningú sàpiga parar. Fins fa escassament dos anys, gairebé no obtenia beneficis perquè reinvertia els diners i, així, anava guanyant més i més quotes de mercat i de poder, en detriment de la competència i de les condicions laborals de molts dels seus empleats. El fet és que, ara, sí que Amazon comença a guanyar molts diners i s'està fent l'amo del comerç electrònic. És un model sostenible?

 • Malbaratament d'energia i aliments
  Veure vídeo

  Malbaratament d'energia i aliments

  El malbaratament d'aigua, energia, sabó i menjar es multiplica espectacularment quan fem el turista. Alguns hotels intenten posar-hi fre amb diverses mesures.

 • Contaminació i creuers
  Veure vídeo

  Contaminació i creuers

  Preguntem al president d'MSC a Espanya què estan fent per frenar la contaminació dels seus creuers, capaços de transportar 6.000 turistes.

 • Kellys, turisme i explotació laboral
  Veure vídeo

  Kellys, turisme i explotació laboral

  El preocupa, al turista, l'explotació laboral? Ens endinsem en el món de les kellys. Perquè turisme no sostenible també és el que s'aprofita de l'explotació laboral.

 • Hi ha massa turistes?
  Veure vídeo

  Hi ha massa turistes?

  Quan "El turista 1.999.999" va guanyar el Festival de Mallorca, el 1967, Catalunya rebia uns 3 milions de turistes. Ara, 50 anys després, aquestes xifres s'han multiplicat per set: són uns 20 milions de turistes a l'any. Però el país i molts carrers són els mateixos que fa cinquanta anys. Morirem d'èxit, amb el turisme? Això és sostenible? I nosaltres, quan fem el turista, també som sostenibles?

 • Cerdanya, turisme saludable
  Veure vídeo

  Cerdanya, turisme saludable

  Diversificar més els punts turístics frena la massificació. La Cerdanya aposta ara per l'oferta de salut i recuperació física.

 • Quin model de turisme volem?
  Veure vídeo

  Quin model de turisme volem?

  S'ha d'apujar la taxa turística? Cal frenar turistes i hotels? Ho debatem amb el sector turístic i les associacions de veïns

 • Treball sobre salut mental a la UAB
  Veure vídeo

  Treball sobre salut mental a la UAB

  Els experts en salut mental a Catalunya calculen que una de cada quatre persones tindrà algun tipus de trastorn mental al llarg de la vida. És a dir, que ens pot passar a qualsevol de nosaltres, i en qualsevol moment. A la Universitat Autònoma de Barcelona han posat en marxa una experiència pionera en els entorns laborals.

Anar al contingut