TOTS ELS PROGRAMES

 • L'enigma de l'avi Ernest
  Veure vídeo

  L'enigma de l'avi Ernest

  Fer muntanyetes de coses que s'assemblen o que tenen alguna relació entre elles és una bona manera d'aprendre a reconèixer i anomenar. L'avi d'aquesta història pertany a un club secret on tots tenen un nom i una professió que comença per la lletra E. El seu nét Josep, que és molt llest, el descobrirà.

 • La lletra A i el ruc savi
  Veure vídeo

  La lletra A i el ruc savi

  A partir del poema d'Apel·les Mestres "El ruc savi", reconstruïm la història que s'hi narra ambientada en l'espai sideral, on fins i tot els rucs poden viatjar en un plat volador i on tothom, en llegir, diu: "Ah, ah!"

 • El tigre enamorat
  Veure vídeo

  El tigre enamorat

  L'amor és la millor motivació per animar-nos a aprendre, ja que a més de poder conèixer altres persones i altres mons, ens inspira a crear per compartir i comunicar-nos amb els altres. Quin missatge misteriós s'amagarà en les ratlles dels tigres? I en les de les zebres?

 • La familia viatgera
  Veure vídeo

  La familia viatgera

  Un idioma és com un món. Per això saber idiomes és com VIATJAR. A la família d'aquest conte no li ha quedat cap altre remei que viatjar per buscar feina. Però haver après diferents idiomes durant els seus viatges els ajudarà a trobar una llar.

 • Camí a l'escola
  Veure vídeo

  Camí a l'escola

  Accedir a l'escola no sempre és fàcil. A més d'un edifici on hi ha alumnes i mestres, cal que tothom s'impliqui perquè això sigui possible. Incloses les bruixes, les serps i les àguiles.

 • La nena que no s'atrevia a llegir
  Veure vídeo

  La nena que no s'atrevia a llegir

  Més enllà dels llibres, el nostre entorn està ple de missatges i símbols que hem d'aprendre a interpretar per orientar-nos. I, al mateix temps, també nosaltres hem de saber expressar i comunicar als altres les nostres idees i propòsits.

 • Un regal especial
  Veure vídeo

  Un regal especial

  Quan no és possible accedir a l'escola, l'entorn familiar es converteix en la nostra principal font d'informació: avis, pares i germans ensenyen als més petits les primeres lletres i amb elles la possibilitat de mantenir els vincles afectius fins i tot en la distància.

 • Maite Carranza, la lleona deborallibres
  Veure vídeo

  Maite Carranza, la lleona deborallibres

  De totes les seves germanes, la Maite era a la que tenia més afició per llegir. Però això no la privava de compartir amb elles les aventures més divertides. Fins i tot sense sortir de casa i amb el risc de confondre els veïns amb personatges imaginaris.

 • Jordi Puntí i companyia
  Veure vídeo

  Jordi Puntí i companyia

  Fer els deures a la porta de la fàbrica mentre espera que els seus pares surtin de treballar; el quiosc com a primer espai per a la lectura; el cinema i els còmics; l'extraradi de les ciutats com a territoris per a l'aventura, on pots conèixer gent vinguda d'altres planetes... Referents personals de Jordi Puntí, que ens serveixen per enllaçar amb la literatura més adulta.

 • Joaquim Carbó i el primer conte
  Veure vídeo

  Joaquim Carbó i el primer conte

  En una època en què estava prohibit llegir o escriure en català, Joaquim Carbó, al costat d'altres amics aficionats a la lectura, busquen entre els llibres vells del Mercat de Sant Antoni i les prestatgeries de veïns i familiars restes d'altres èpoques. Junts funden la revista "Cavall Fort" i obren un nou espai per a la llibertat d'expressió i la fantasia.

 • Joana Raspall, i un tresor de paraules
  Veure vídeo

  Joana Raspall, i un tresor de paraules

  Des dels seus primers contactes amb la lectura a través del seu avi, el seu treball a la biblioteca de Sant Feliu, l'anècdota de la Guerra Civil en què salva tots els llibres que pot d'un bombardeig i la seva feina en la creació de diccionaris fins al seu contacte amb el món infantil.

 • Teresa Duran i els contes a la platja
  Veure vídeo

  Teresa Duran i els contes a la platja

  Partint d'una anècdota infantil, ens passegem per alguns dels títols de l'autora revisant de la seva mà els tòpics dels contes: bruixes guapes, dimonis que estiuegen a la platja i fades artistes.

 • Bernat, as Strong as a Bear
  Veure vídeo

  Bernat, as Strong as a Bear

  Versió en anglès del conte "Bernat, fort com un os" Autor: Mireia Vidal Origen: Conte original País: Catalunya Il·lustrador: Laura Meseguer Tècnica: Keynote Guió: Mireia Vidal

 • Bernat, fort com un ós
  Veure vídeo

  Bernat, fort com un ós

  Autor: Mireia Vidal Origen: Conte original País: Catalunya Il·lustrador: Laura Meseguer Tècnica: Keynote Guió: Mireia Vidal

 • The Mountain of Montserrat
  Veure vídeo