TOTS ELS PROGRAMES

 • The greatest photographer in Nova Xamba
  Veure vídeo

  The greatest photographer in Nova Xamba

  Mira aquest conte en anglès!

 • La lletra U i el secret dels fantasmes
  Veure vídeo

  La lletra U i el secret dels fantasmes

  Algú s'ha preguntat per què els fantasmes fan sempre UUUUh! en lloc de EEEEh!? La protagonista d'aquest conte s'enfronta a un atac massiu de fantasmes i aconsegueix descobrir el secret dels fantasmes. Qui ho diria! Són lletres U a l'inrevés amagades sota un llençol! Per això diuen sempre UUUUh!.

 • Un conte rodó
  Veure vídeo

  Un conte rodó

  Aquí tenim una història admirable de la qual només podem dir "Oh!". Al seu protagonista li encanta tot el que hi ha al seu voltant i tota l'estona va exclamant "Oh!". Cada vegada que descobreix alguna cosa, exclama: "Oh!". Fins que arriba un dia en què ha de decidir entre això o allò. "Oh, oh!" Quin dilema! El resoldrà o no el resoldrà?

 • La història del punt de la i
  Veure vídeo

  La història del punt de la i

  Quan està sola, a la lletra I li encanta fer festes, ajuntar gent d'allò més variada per divertir-se i sentir-se acompanyada: és tan prima!! A més, la lletra I no sempre ha tingut punt. Els seus amics li regalaran un barret per distingir-la de la lletra U quan surten juntes.

 • La lletra A i el ruc savi
  Veure vídeo

  La lletra A i el ruc savi

  A partir del poema d'Apel·les Mestres "El ruc savi", reconstruïm la història que s'hi narra ambientada en l'espai sideral, on fins i tot els rucs poden viatjar en un plat volador i on tothom, en llegir, diu: "Ah, ah!"

 • El tigre enamorat
  Veure vídeo

  El tigre enamorat

  L'amor és la millor motivació per animar-nos a aprendre, ja que a més de poder conèixer altres persones i altres mons, ens inspira a crear per compartir i comunicar-nos amb els altres. Quin missatge misteriós s'amagarà en les ratlles dels tigres? I en les de les zebres?

 • La familia viatgera
  Veure vídeo

  La familia viatgera

  Un idioma és com un món. Per això saber idiomes és com VIATJAR. A la família d'aquest conte no li ha quedat cap altre remei que viatjar per buscar feina. Però haver après diferents idiomes durant els seus viatges els ajudarà a trobar una llar.

 • De camí a l'escola
  Veure vídeo
 • Camí a l'escola
  Veure vídeo

  Camí a l'escola

  Accedir a l'escola no sempre és fàcil. A més d'un edifici on hi ha alumnes i mestres, cal que tothom s'impliqui perquè això sigui possible. Incloses les bruixes, les serps i les àguiles.

 • La nena que no s'atrevia a llegir
  Veure vídeo

  La nena que no s'atrevia a llegir

  Més enllà dels llibres, el nostre entorn està ple de missatges i símbols que hem d'aprendre a interpretar per orientar-nos. I, al mateix temps, també nosaltres hem de saber expressar i comunicar als altres les nostres idees i propòsits.

 • Un regal especial
  Veure vídeo

  Un regal especial

  Quan no és possible accedir a l'escola, l'entorn familiar es converteix en la nostra principal font d'informació: avis, pares i germans ensenyen als més petits les primeres lletres i amb elles la possibilitat de mantenir els vincles afectius fins i tot en la distància.

 • Maite Carranza, la lleona deborallibres
  Veure vídeo

  Maite Carranza, la lleona deborallibres

  De totes les seves germanes, la Maite era a la que tenia més afició per llegir. Però això no la privava de compartir amb elles les aventures més divertides. Fins i tot sense sortir de casa i amb el risc de confondre els veïns amb personatges imaginaris.

 • Jordi Puntí i companyia
  Veure vídeo

  Jordi Puntí i companyia

  Fer els deures a la porta de la fàbrica mentre espera que els seus pares surtin de treballar; el quiosc com a primer espai per a la lectura; el cinema i els còmics; l'extraradi de les ciutats com a territoris per a l'aventura, on pots conèixer gent vinguda d'altres planetes... Referents personals de Jordi Puntí, que ens serveixen per enllaçar amb la literatura més adulta.

 • Joaquim Carbó i el primer conte
  Veure vídeo

  Joaquim Carbó i el primer conte

  En una època en què estava prohibit llegir o escriure en català, Joaquim Carbó, al costat d'altres amics aficionats a la lectura, busquen entre els llibres vells del Mercat de Sant Antoni i les prestatgeries de veïns i familiars restes d'altres èpoques. Junts funden la revista "Cavall Fort" i obren un nou espai per a la llibertat d'expressió i la fantasia.

 • Joana Raspall i un tresor de paraules
  Veure vídeo

  Joana Raspall i un tresor de paraules

  Des dels seus primers contactes amb la lectura a través del seu avi, el seu treball a la biblioteca de Sant Feliu, l'anècdota de la Guerra Civil en què salva tots els llibres que pot d'un bombardeig i la seva feina en la creació de diccionaris fins al seu contacte amb el món infantil.

Anar al contingut