TOTS ELS PROGRAMES

 • La Luri vol conèixer el Sol
  Veure vídeo

  La Luri vol conèixer el Sol

  La Luri te un somni i per aconseguir-lo haurà de descobrir el misteri que s'amaga a dins de l'escola. Finalista de la edició 2018 dels Jocs Florals Escolars en la categoria Audiovisual, el conte presentat per el alumnes de la Escoleta Groga del IE Trinitat Nova de Barcelona, ha sigut il·lustrat per en Jordi Vila Delclòs, un magnífic aquarel·lista guanyador del premi Junceda 2017 i ha adaptat el guió la Elisenda Roca, periodista, presentadora de televisió i escriptora de literatura infantil i juvenil.

 • Planeta verd
  Veure vídeo

  Planeta verd

  L'ós Valentí i dues foques, la Teia i la Pia, son molt amics i els agrada molt jugar plegats però la contaminació fa que el gel es fongui i es posin en perill les seves vides. Un pescador els ajudarà a demanar ajut. Animació stop-motion amb plastilina i suro. Finalista de la edició 2018 dels Jocs Florals Escolars en la categoria Audiovisual, aquest conte el van presentar el alumnes del grup de primària de l'escola Gafarró de Santa Eulàlia de Puig-Oriol. La il·lustrat una artista que a mes de dibuixar molt be fa escultures i dona classes al Museu de la Xocolata per ensenyar a fe figures als pastissers. L'adaptació del guió a estat a càrrec d'un dels fundadors de Cavall Fort i un gran escriptor: en Joaquim Carbó.

 • La girafa Fari perd les taques
  Veure vídeo

  La girafa Fari perd les taques

  La historia d'una girafa que vol veure món i pel camí va fen amics que l'ajuden quant te algun problema. Per exemple, perdre les taques. Il·lustrat amb tècniques de collage. El conte, guanyador de la edició 2018 dels Jocs Florals Escoalars en la categoria audiovisual, ha estat il·lustrat per els mateixos nens i nenes de 3r de la classe de les girafes de la Escola Isaac Peral de Terrassa. Nens i nenes que a mes han fet la interpretació musical de la banda sonora del conte. El guió ha estat adaptat per la escriptora i guionista de televisió Anna Manso en col·laboració amb els autors del text original.

 • La Ventafocs
  Veure vídeo

  La Ventafocs

  Autor: Perrault, Charles Origen: tradicional adaptat per Charles Perrault País: França Il·lustrador: Pep Presas, grafista de TV3 i il·lustrador de contes infantils Tècnica: collage, cartolina, tinta Música: Josep Lluís Jornet "Panchulo", músic professional Guió: Josep M. Hernández Ripoll, periodista i guionista de TV

 • La història del punt de la i
  Veure vídeo

  La història del punt de la i

  Quan està sola, a la lletra I li encanta fer festes, ajuntar gent d'allò més variada per divertir-se i sentir-se acompanyada: és tan prima!! A més, la lletra I no sempre ha tingut punt. Els seus amics li regalaran un barret per distingir-la de la lletra U quan surten juntes.

 • El naixement dels cavalls marins
  Veure vídeo

  El naixement dels cavalls marins

  Autor: Llegenda de la Polinèsia Origen: Llegenda de la Polinèsia País: Polinèsia Il·lustrador: Pep Montserrat, il·lustrador professional i professor de l'Escola Massana Tècnica mixta: tampó de goma d'esborrar sobre pape reciclat: antigues factures i albarans Música: Josep Lluís Jornet "Panxulo", músic professional Guió: Josep M. Hernández Ripoll, periodista i guionista de TV

 • Sol, solet
  Veure vídeo

  Sol, solet

 • El soldadet de plom
  Veure vídeo

  El soldadet de plom

  Com cada any, la Margarida va rebre un regal del seu avi el dia del seu aniversari. Era una capseta guarnida amb un llaç que la nena va obrir impacientment.

 • El ninot de neu
  Veure vídeo

  El ninot de neu

 • En Salvador i l'oca de nadal
  Veure vídeo

  En Salvador i l'oca de nadal

  Aquesta història transcorre a Fuà, ciutat famosa per les oques. Allà hi vivia en Salvador, un nen que estava fart de menjar sempre la mateixa sopa, perquè a casa seva no tenien diners per a res més. Per Nadal era l'única ocasió que canviaven l'àpat. Un Nadal, però, en Salvador va tenir una idea genial...

 • Quin Nadal!
  Veure vídeo

  Quin Nadal!

  Conte basat en l'obra del MNAC "Nens captaires", finals del segle XVII, pintor desconegut. Autor: Bermejo, Victoria Origen: A partir del quadre "Nens captaires" (anònim segle XVII) (MNAC) Il·lustrador: Anònim Música: Maurici Villavecchia Guió: Victoria Bermejo

 • Carolina i el tió
  Veure vídeo

  Carolina i el tió

  Per a la Carolina, la millor època de l'any eren les festes de Nadal. Li agradava escriure felicitacions, mentre esperava impacient que els seus pares la portessin al mercat de Santa Llúcia.

 • El rei burleta
  Veure vídeo

  El rei burleta

  Autor: Teresa Duran Il·lustrador: Pere Puig Tècnica: Collage, dibuix llapis, tinta Música i muntatge Musical: Eduard Rodríguez Guió: Teresa Duran Agraïments: Assessorament Departament d'Ensenyament Aquest conte ha estat produït en col·laboració amb el Departament d'Educació dins d'una campanya de TVC per combatre l'assetjament escolar.

 • Tim i la banda
  Veure vídeo

  Tim i la banda

  Autor: Teresa Duran Il·lustrador: Pere Puig Tècnica: Collage, dibuix llapis, tinta Música i muntatge Musical: Eduard Rodríguez Guió: Teresa Duran Agraïments: Assessorament Departament d'Ensenyament Aquest conte ha estat produït en col·laboració amb el Departament d'Educació dins d'una campanya de TVC per combatre l'assetjament escolar.

 • El dir de la gent
  Veure vídeo

  El dir de la gent

  Aquest conte ha estat produït en col·laboració amb el Departament d'Educació dins d'una campanya de TVC per combatre l'assetjament escolar. Escoltar què ens diu la gent està bé. S'aprenen moltes coses, però hem d'anar amb compte. Un pagès i el seu fill van a la ciutat amb el seu cavall. Amoïnats per què dirà la gent, acaben fent coses que potser, a ells mateixos, els semblen estranyes. Sort del cavall, que els recorda qui són. Autor: Teresa Duran Origen: Faula d'Isop País: Grècia Il·lustrador: Pere Puig Tècnica: Collage, dibuix llapis, tinta Música: Muntatge Musical, Eduard Rodríguez Guió: Teresa Duran Agraïments: Assessorament Departament d'Ensenyament