Tria cinematogràfica, el muntador Jaume Martí, la dissenyadora de vestuari Clara Bilbao i cinema d'animació

Dijous és el dia temàtic dedicat al cinema al TRIA33 i la durada del programa és de vint minuts.

Després de la tria cinematogràfica setmanal de Jaume Figueras, entrevistem el muntador Jaume Martí, que ha guanyat el Gaudí i el Goya aquest any, al costat de Bernat Vilaplana, pel seu treball com a muntador del film de J.A. Bayona, "Un monstre em ve a veure". La trajectòria de Martí està directament associada a cineastes com el mateix Bayona, Pau Freixas i Santiago Zannou. I, també, a produccions emblemàtiques, com "Herois", "Yo soy la Juani" O "El truco del manco"
La Clara Bilbao fa 22 anys que es dedica a dissenyar roba per al cinema. El 2012 va guanyar el seu primer Goya pel vestuari del western de Mateo Gil "Blackthorn", i el 2016 arriba el segon per "Ningú no vol la nit", d'Isabel Coixet. Amb ella repassem la professió dels tècnics que creen els vestuaris de les pel·lícules: com és la feina, quines són les principals necessitats del sector, què representa per ella haver guanyat dos Goyes, què li sembla que l'actual presidenta de l'Acadèmia del Cinema Espanyol, la Ivonne Blake, sigui dissenyadora de vestuari, per tal de donar visibilitat al col·lectiu...

Amb motiu de la dissetena edició d'Animac, la Mostra de Cinema d'Animació de Catalunya, el 33 programa per avui dijous a les 22.25 una selecció del millor cinema d'animació en format curt al 33. És "33 i.. curts d'animació", amb set peces de referència.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3