Benvenuto Mr. Gilliam

Coincidint amb l'arribada de l'òpera "Simon Boccanegra", de Giuseppe Verdi, al Gran Teatre del Liceu, "Tria33 Extra" emet "Benvenuto Mr. Gilliam".

Aquest documental produït per l'equip de "Tria33" es fixa en "Benvenuto Cellini", d'Hector Berlioz, una de les grans superproduccions operístiques que ha passat aquesta temporada pel Liceu.

El muntatge, el firma Terry Gilliam, cineasta conegut per films com "Brazil", "El rei pescador", "El secret dels germans Grimm" o "Por i fàstic a Las Vegas", però també, sobretot, per ser membre dels Monty Python.

Amb els anys, el nord-americà s'ha convertit en un especialista a tirar endavant projectes mastodòntics i complicats, i aquest també ho és. Apareixen en escena 9 solistes, 6 nens, 13 acròbates i 70 coristes.
Curiosament, aquesta és tot just la seva segona experiència en el món de l'òpera, de la qual, fins no fa gaire, era del tot desconeixedor.

A "Benvenuto Mr. Gilliam" es mostra aquesta aproximació d'un profà al món de l'òpera i com es posa en solfa un equip humà i artístic tan gran i potent com és el d'una superproducció al Liceu.

D'aquesta manera, l'espectador s'adona del que suposa i quanta gent arriba a mobilitzar un muntatge del teatre de la Rambla de Barcelona. Veiem treballar, molt de prop, l'equip humà que hi participa, des del mestre Josep Pons, director de l'orquestra, fins al tenor, l'escenògraf i la regidora.

Aquest és un documental d'Àngel Leiro, amb fotografia i muntatge de Frederic Salom i producció de Diana Domínguez.

ÀNGEL LEIRO

Ha realitzat i dirigit programes com "Oh Bongònia", "Mikimoto Club", "Sputnik", "Flamenco" i "Totes aquelles cançons" i documentals com "Adéu, Espanya?", amb Dolors Genovès (Premi Òmnium de Comunicació); "To de Re per a mandolina i clarinet", "El llibre vermell", "Toti Soler, d'una manera silenciosa" o "Xavier Vinader periodista, contra la guerra bruta".

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3