Més que un club

Les Biblioteques de Catalunya compten amb 3.577.213 carnets d'usuaris. Gairebé la meitat de la població catalana forma part d'aquest club cultural que s'estén per tot el territori i que enguany arriba als 100 anys d'història.
A MÉS QUE UN CLUB descobrirem que, gràcies a homes visionaris i que creien en la cultura, com Enric Prat de la Riba ¿president de la Mancomunitat de Catalunya¿ i Eugeni d'Ors, l'any 1915 és va idear la Xarxa de Biblioteques Populars de la Mancomunitat i es va posar en funcionament l'Escola Superior de Bibliotecàries. D'aquesta manera es va crear, doncs, l'embrió del que són les biblioteques avui dia.
Després d'endinsar-nos en la història de les biblioteques de casa nostra des de la seva creació, ara fa 100 anys, fins a l'arribada de la democràcia, farem un salt en el temps i entrevistarem Carme Fenoll, cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat, i parlarem amb Ciro Llueca, Laura Pla, Gisela Ruiz i Jordi Artigal, que ens explicaran en què consisteix la professió de bibliotecari, com és el seu dia a dia i de quina manera entenen aquest servei cultural.
El filòsof i músic Bernat Dedéu, la cuinera Ada Parellada i Xavier Albertí, director del Teatre Nacional de Catalunya, ens parlaran de com les biblioteques s'han obert a altres disciplines i s'han convertit, d'aquesta manera, en veritables motors culturals de la comunitat.
En aquest MÉS QUE UN CLUB hi intervenen: Àgata Alegre, exbibliotecària de la Biblioteca Josep Finestres (Cervera); Carme Fenoll, cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat; Jordi Artigal, bibliotecari de la Biblioteca d'en Massagran (Salt); Ciro Llueca, director de la Biblioteca de la UOC (Barcelona); Laura Pla, bibliotecària de la Biblioteca Joan Maragall (Barcelona); Gisela Ruiz, directora de la Biblioteca Can Butjosa (Parets del Vallès); el músic i filòsof Bernat Dedéu; la cuinera Ada Parellada, i el director del Teatre Nacional de Catalunya, Xavier Albertí.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3