TOTS ELS PROGRAMES

 • Cançons de Viatge
  Veure vídeo

  Cançons de Viatge

  El darrer capítol de la segona temporada parla de les cançons de viatge i de carretera, tot acompanyant el músic Quimi Portet en un viatge en moto en què travessem Catalunya, des de la Vall de Boí fins a Barcelona.

 • Cançons que curen
  Veure vídeo

  Cançons que curen

  La música ens pot ajudar a superar un mal moment? Roger de Gràcia parla amb persones que per superar les dificultats tenen una cançó de referència, com el "Palabras para Julia", de Paco Ibáñez. I amb els Lax N'Busto analitza el seu gran èxit, "Llença't", un cant a viure el present, perquè "cada instant és únic i no es repetirà". Cançons sobre l'amistat, històries de superació..., música que cura.

 • Tele i publicitat
  Veure vídeo

  Tele i publicitat

  Les cançons inunden la televisió, a les sèries, als anuncis, a les capçaleres dels programes. Roger de Gràcia entrevista els Teràpia de Shock per descobrir com va néixer el "Sense tu", l'himne de la sèrie "Polseres vermelles"; parla amb Pau Donés, de Jarabe de Palo, sobre l'èxit de la seva "Flaca" a partir d'un anunci, i analitza l'evolució de les cançons eurovisives.

 • Amor
  Veure vídeo

  Amor

  Gairebé podem afirmar que un 80 % de les cançons que s'han escrit parlen d'amor. Però com són les bones cançons d'amor? Han de ser cursis? Poden ser marxoses o han de ser balades per fer brillar l'encenedor? Dels temes d'amor catalans en destaquem un, el "Si véns", dels Ja t'ho diré, i entrevistem els seus autors. I també intentem saber qui escriu la gran cançó d'amor en català per a les noves generacions.

 • Mort i espiritualitat
  Veure vídeo

  Mort i espiritualitat

  Triar una cançó per al nostre funeral és una cosa molt personal. Durant mots anys hem sentit clàssics de la litúrgia com el "Virolai" o peces clàssiques com l"Ave Maria", però la música pop guanya terreny. Roger de Gràcia entrevista músics que toquen a les cerimònies fúnebres, intenta cantar en un cor gospel i analitza algunes cançons que parlen de la mort d'éssers estimats com el "Candle in the wind", d'Elton John o el "Tears in heaven", d'Eric Clapton.

 • Cançó de l'estiu
  Veure vídeo

  Cançó de l'estiu

  Recuperarem la banda sonora de les nostres vacances, des dels èxits de Georgie Dann fins a la "Macarena". Lletres fàcils, coreografies ballables i ritmes alegres. Parlem amb Carlos Segarra de Los Rebeldes del seu "Mediterráneo", i analitzem com un anunci de cervesa pot convertir en èxit una cançó. Però la cançó de l'estiu està canviant: ens ho demostren Els Catarres amb la seva "Jenifer".

 • Desamor
  Veure vídeo

  Desamor

  La gran majoria de cançons parlen d'amor, però les més intenses segurament són les que parlen de cors trencats, desenganys i gelosia. El programa entrevista Els Amics de les Arts per parlar d'un amor fracassat abans de començar, el de "Jean Luc"; Moncho cantarà els boleros més tristos i Loquillo traurà la pols al seu "Cadillac solitario". I a més, clàssics com "Ne me quitte pas", de Jacques Brel, o "Every bretah you take", de The Police.

 • Bon rotllo
  Veure vídeo

  Bon rotllo

  Com són les cançons que ens fan posar de bon humor? Quin ritme han de tenir? De què ens parlen? Els mallorquins Antònia Font ens parlaran d'un dels seus èxits, "Alegria", una cançó senzilla que parla d'una felicitat tranquil·la. Kiko Veneno ens explicarà com va fer "Volando voy", que va escriure un dia que va sortir de festa amb un grup d'amics i que va popularitzar Camarón de la Isla. També ens posen de bon humor les victòries del nostre equip i hi ha cançons que estan lligades a les celebracions dels èxits esportius. "We are the champions" de Queen n'és un exemple i l'analitzarem amb el pianista Joan Pau Chaves.

 • Nadal
  Veure vídeo

  Nadal

  Comencem temporada parlant de Nadales! Del Santa Nit o el Fum, fum, fum a la tradició anglosaxona dels discos nadalencs. Dels "villancicos" als artistes pop que han parlat del Nadal.