TOTS ELS PROGRAMES

 • La Mare Nostrum
  Veure vídeo

  La Mare Nostrum

  El colombià Juan Mora fa 5 anys que forma part de la colla de sardanes guanyadora del Campionat de Catalunya 2016: Mare Nostrum. A ell li agrada ballar ja sigui "cúmbia", "vallenato" i zumba però troba en la música de la sardana una tranquil·litat especial. Ell assumeix el grup com una segona família amb la que es veu mínim 3 cops a la setmana per assajar perquè "la perfecció no existeix i la colla és molt delicada i s'ha de cuidar".

 • Ma'Isha, caminar amb orgull
  Veure vídeo

  Ma'Isha, caminar amb orgull

  La Zulaikha és la capitana del primer equip de criquet femení de l'estat espanyol. Tot va començar amb unes classes per reforçar el català per poder estudiar medicina, ja que sense l'idioma era impossible fer-ho aquí. A poc a poc, va millorant les notes i va començar a sentir-se més a prop de la nostra cultura. Després de 6 anys a Catalunya s'ha convertit en monitora de lleure en el projecte que la va acollir; Ma'Isah, que té com a objectius el foment de l'autoestima, la inclusió social i l'empoderament de les joves.

 • Nabila Cafè
  Veure vídeo

  Nabila Cafè

  L'actitud de treure el màxim profit d'allò que li passa a la vida va fer que la Nabila guanyés el premi a la millor barista de Girona i "latte art" de Catalunya el 2014. Allò va fer que anés creixent professionalment en el món del cafè, fins que, amb l'ajuda de tota la família, va obrir una cafeteria a Olot, on es dóna importància als productes de proximitat, a la qualitat i al bon tracte. L'equilibri que van fer els seus pares entre seguir la religió i ser un model d'adaptació creu que ha estat decisiu a l'hora de guanyar-se la confiança de la gent d'Olot i tenir el bon nom que qualsevol negoci necessita per tirar endavant.

 • La timonera Kav Li
  Veure vídeo

  La timonera Kav Li

  L'esperit emprenedor de Kav Li és la clau per aconseguir tenir l'empresa líder a Espanya en plats precuinats de menjar oriental. Tot va començar amb un petit restaurant, però de seguida va tenir la idea de vendre també rotlles de primavera envasats. Una aposta personal que anava desenvolupant un cop tancava el restaurant, anant de botiga en botiga oferint els seus productes. D'això fa més de 35 anys i, ara, les petites botigues s'han convertit en grans cadenes de supermercats. Un èxit personal de Kav Li, una xef i emprenedora que va marxar de Cambodja a finals dels anys 70 per la guerra.

 • Agent d'acollida
  Veure vídeo

  Agent d'acollida

  Pel Jamaa Mbarki, l'acollida de les persones immigrades es fa en el dia a dia, en els relacions que estableixes amb les persones que et vas trobant en el teu entorn. Així ha estat la seva experiència, i això és el que explica molt sovint a la seva feina. Ell és l'agent d'acollida de l'Ajuntament de Manresa, i el fet d'haver viscut també un procés migratori el fa més proper a les persones que intenta ajudar. En Jamaa va venir del Marroc amb 18 anys, en principi només un estiu, per guanyar diners i tornar al seu país per acabar la carrera de Dret. Aquells tres mesos, però, s'han allargat indefinidament.

 • Pell de llarinté
  Veure vídeo

  Pell de llarinté

  La guineana Tamara Ndong és una dels components de la nova Companyia Jove d'Espai Àfrica-Catalunya, al costat del William, de pare japonès i mare danesa, la Núria, catalana, l'Oumar de Senegal i el Malcolm de Cuba. Aquesta heterogeneïtat juga a favor de "Pell de llarinté", una obra basada en el conte de Koumera Diakhaby amb què es vol fomentar el coneixement de les realitats africanes. Per alguns d'ells ha estat l'oportunitat de portar a escena elements de les seves arrels per conèixer-les i reviure-les i sentir més proper aquest món encara massa desconegut per a ella.

 • Una bona igualadina
  Veure vídeo

  Una bona igualadina

  Arribar de l'Equador en plena crisi econòmica obliga la Paulina Jordán a reconvertir-se professionalment; la sortida que troba és fer el salt al món digital. Paral·lelament, li surt l'oportunitat d'escriure en un diari de l'Anoia; això sí, ho ha de fer en català, i s'hi llença sense por. Avui, a més de diaris, també col·labora a Ràdio Igualada i treballa a Instint Estratègies Digitals, on fa tallers que ajuden altra gent a fer, igual que ella, el salt digital.

 • Compartir
  Veure vídeo

  Compartir

  Dedicar una part del temps d'aturat al voluntariat va fer que Claudio Lavanchy es convertís en director de la Fundació Comparte, una ONG que treballa pel dret a l'educació i per millorar les condicions de vida dels nens de l'Amèrica llatina. Pensa que, encara que el que fa l'ONG només siguin petits canvis, el món, al final, canvia d'aquesta manera. Ja han passat 14 anys que el Claudio va començar aquesta feina, i espera que no s'acabi mai.

 • Art i filosofia
  Veure vídeo

  Art i filosofia

  Amb les seves pintures, la Carla Soza explora un estil no estandarditzat d'erotisme, paisatge urbà i retrats. Va venir de Xile fa 16 anys amb la seva família, i sempre havia tingut la idea que seria mestra, però la situació laboral la va portar a fer dels seus hobbies les seves professions. Escriu, fa classes particulars de filosofia i fa 5 anys que es dedica professionalment a la pintura.

 • La fotografia com a teràpia
  Veure vídeo

  La fotografia com a teràpia

  La fotografia és, des de sempre, una eina que permet que l'Agné Bertasiúté es conegui i s'expressi. Des de fa uns anys fa tallers d'artteràpia a persones vulnerables per la seva situació social o diversitat funcional a l'associació Mare Nostrum i al centre de les Filles de la Caritat Santa Lluïsa de Marillac. La seva proposta pretén deixar fluir la imaginació i els sentiments, per afavorir el creixement de les persones que hi participen, sense exigir-los cap resultat "útil".

 • Una africana nascuda a Barcelona
  Veure vídeo

  Una africana nascuda a Barcelona

  La Marga Mbande reivindica que fa música, sense etiquetes, i fa servir les seves cançons per donar un missatge i fer reflexionar. Va començar en el món de la música a poc a poc, fent hip-hop, i gravant cançons per a la ràdio i la televisió. Ara està preparant el seu EP amb cinc temes propis, i bàsicament es dedica a fer actuacions en directe amb diferents formacions. Se sent una africana nascuda a Barcelona, denuncia que ha patit rebuig pel fet de ser negra i això l'ha fet no sentir-se d'aquí.

 • La Nit de les Religions
  Veure vídeo

  La Nit de les Religions

  La Veronica Sartore és filla de pare italià i mare alemanya, i es va criar amb la idea que es pot ser totes dues coses alhora. El mateix pensa sobre les creences religioses: Déu és tan absolut i gran que ho abasta tot. Fa 5 anys va venir a fer unes pràctiques sobre la natura en les religions a la Universitat de Barcelona i es va quedar. A Berlín va descobrir que cada any es fa una jornada de portes obertes als centres de culte, per difondre el coneixement de les diferents religions, i va proposar als companys del grup de joves d'AUDIR, l'Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós, del qual forma part, fer-ho també a Barcelona.

 • D'arquitecta a terapeuta
  Veure vídeo

  D'arquitecta a terapeuta

  La Claudia Camargo venia a Barcelona buscant una nova vida, i l'ha trobat. Deixar Colòmbia, per a ella, era sinònim de canviar de feina. Així, va deixar la feina l'arquitecta i va començar a estudiar teràpies alternatives, fins que ara fa un any va poder obrir el seu propi centre d'estètica i teràpies naturals. Venir a Catalunya li ha permès descobrir el món dels castells i participar-hi activament amb els Castellers d'Esplugues.

 • Obrir camí
  Veure vídeo

  Obrir camí

  La Rhimou es defineix a ella mateixa com una lluitadora. Des que va arribar, fa 26 anys, ha lluitat per tenir un lloc en la societat berguedana, primer a Avià i després a Berga, on viu. La seva lluita principal va ser per aconseguir la independència econòmica i personal i, sobretot, perquè les seves dues filles grans fossin lliures per escollir la vida que volien fer d'acord amb les seves conviccions. La lluita de la Rhimou ha tingut alguns costos i molta incomprensió de persones del seu mateix país d'origen, però també ha trobat, en les amistats que ha fet, un suport per tirar endavant en els moments difícils que li han tocat viure.

 • El Raval al cor
  Veure vídeo

  El Raval al cor

  El Khurram Shabbir és gestor comercial i copropietari de Law&Business Solutions, un negoci que comparteix amb el seu amic i advocat Hasnat Hashmi. El Khurram viu i treballa al Raval, el seu barri de tota la vida des que el pare va reagrupar la família que vivia al Pakistan. Des del despatx assessora els veïns i comerciants, sobretot, de les comunitats pakistanesa, índia i bengalina. En opinió seva, el comerç tradicional del Raval s'ha perdut en benefici del turisme i enyora l'atenció al client que abans hi havia al barri.