TOTS ELS PROGRAMES

 • Safura
  Veure vídeo

  Safura

  Tania Adam va néixer a Moçambic i ha viscut a Lisboa, Madrid i Barcelona. Ella és, doncs, part de l'anomenada diàspora africana, aquesta onada heterogènia d'afrodescendents sobre la qual giren els seus projectes professionals actuals. Amb la intenció de fer visible aquestes persones i les seves creacions, la Tania va engegar Ràdio Àfrica, un magazín digital que vol donar a conèixer les expressions culturals més alternatives que sorgeixen del continent africà. A Ràdio Àfrica també s'hi troba Safura, una botiga "online" de productes tèxtils on es fusionen trets catalans i africans, i Ràdio Àfrica Off, una plataforma des d'on organitzen diverses activitats, com xerrades i sessions de DJs.

 • Solucions en xarxa
  Veure vídeo

  Solucions en xarxa

  A partir del problema d'uns joves que no tenien un lloc on jugar a futbol, Mohamed El Amrani va crear, amb altres persones, la Xarxa de Convivència de Roses. Aleshores tenia només 17 anys i, ara, amb 23, és el president d'aquesta entitat que, amb el futbol com a eix central, treballa per combatre l'exclusió social i per fomentar la convivència i la cohesió local. Paral·lelament, el Mohamed també fa xerrades a instituts per encomanar als joves la seva passió per la comunicació i esperonar-los a "buscar solucions noves a problemes antics".

 • País d'oportunitats
  Veure vídeo

  País d'oportunitats

  Kleber Louiz Bosque té clar que el teatre, a més d'entreteniment, ha de ser una eina per formar el públic. Ell és dramaturg, dirigeix el grup Teatre dels Argonautes i actualment promou un intercanvi entre joves autors teatrals catalans i iberoamericans. El Kleber creu que aquesta nova generació està portant a escena un teatre més crític amb la societat i que, a més a més, té la capacitat d'esprémer les xarxes socials per apropar-se a dramaturgs d'arreu del món. El Kleber treballa de correu intern a l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès, un lloc que valora molt per l'alt compromís dels que hi treballen.

 • Parlar clar
  Veure vídeo

  Parlar clar

  Capítol 843: Parlar clar La "Karme" és siriana, palestina i libanesa. És de l'Orient Mitjà, diu. Com a sociòloga experta en el món àrab, analitza el conflicte sirià i ho explica amb tanta contundència com precaució per no arriscar la seguretat de la seva família, que encara viu allà. És conscient que la situació que pateix el poble sirià, tant les persones que marxen com, sobretot, les que es queden, és dramàtica, i des d'aquí treballa per ajudar els refugiats a Catalunya i conscienciar la gent de la magnitud del conflicte, que ella creu que té moltes més implicacions de les que es veuen. En relació als refugiats, la "Karme" diu que la societat catalana és solidària i vol ajudar, però no sap com.

 • Fent turisme
  Veure vídeo

  Fent turisme

  Capítol 842: Fent turisme Molts diumenges, Joey Sanabria recorre Catalunya fent de guia turístic. Des de la seva agència de viatges, organitza excursions dirigides especialment a persones que han vingut d'altres països. Ell, un colombià que va venir a Barcelona per continuar els estudis, sap que no és fàcil viatjar per Catalunya si no coneixes bé el país, una dificultat a la qual ha volgut donat resposta. En Joey creu que Catalunya té atractius molt interessants més enllà de Barcelona, i diu que s'hauria de fomentar aquest turisme intern per conèixer-la millor i "fer més país".

 • Un noi del born
  Veure vídeo

  Un noi del born

  Capítol 841: Un noi del Born De pare algerià i mare marroquina, Fares Amokrane assegura que la boxa li va canviar la vida. La va descobrir als 12 anys, i aviat va guanyar diferents campionats, com el de Catalunya i d'Espanya. Però el més important és que la boxa li va donar una motivació per centrar-se i continuar estudiant. Ara s'està preparant per accedir al grau mitjà de tècnic esportiu i és monitor del taller d'activitat física que organitza la fundació Adsis al Palau Alòs, al Born, el barri on sempre ha viscut. I fa tres anys, un altre descobriment, el "popping", una disciplina de ball urbà en què s'ha fet un nom.

 • Compartint cuina
  Veure vídeo

  Compartint cuina

  Capítol 840: Compartint cuina Ja de petita, a Sicília, Francesca Culcasi tenia vocació emprenedora, però va ser el 2009, després de cinc anys treballant en multinacionals a Barcelona, quan es va adonar que volia engegar un tipus de negoci diferent, més participatiu. Va ser llavors que va crear Sharing KitchN, una plataforma digital per a amants de la cuina on poden compartir espais, serveis i productes gastronòmics. Amb un model d'economia col·laborativa, la Francesca creu que la gent no pensa a posseir, sinó a compartir: només cal poder tenir accés a les eines i els espais quan fa falta i això és el que ella proposa amb Sharing KitchN.

 • Passarel·les
  Veure vídeo

  Passarel·les

  Capítol 839: Passarel·les Berguedana d'orígens indis i gallecs, Sabrina Akhtar trasllada aquesta fusió als seus dissenys. El futur, diu ella, és la barreja de tot, i per això aprofita la moda per combinar models exòtics i autòctons. Considera que la roba pot ser un mitjà d'expressió i de reivindicació, una perfecta carta de presentació i alhora una manera de donar veu a certs sectors de la societat. Amb aquesta mateixa intenció, la Sabrina també escriu. A les seves pàgines és "políticament incorrecte" i es mostra crítica amb alguns aspectes de la seva cultura d'origen.

 • Creixent amb l'art
  Veure vídeo

  Creixent amb l'art

  Capítol 838: Creixent amb l'art Daniela Ruiz Puigbó va venir fa setze anys de Veneçuela per ampliar els estudis de Pedagogia amb un màster en Comunicació i Educació. Quan, fa 10 anys, li va sorgir l'oportunitat de fer-se càrrec d'un taller de dibuix i pintura per a nens, no la va desaprofitar, i va recuperar així una de les seves passions: l'art. Amb l'escola CreArt, que ara dirigeix, ha treballat la idea de crear i créixer amb l'art. Una experiència que l'ha conduït, amb el temps, cap a l'artteràpia, enfocada principalment amb les dones. Creu, com deia el pintor Marc Chagall, que "l'art és un estat de l'ànima."

 • Entendre'ns
  Veure vídeo

  Entendre'ns

  Capítol 836: Entendre'ns "InfoTalQual" és una revista en format web i paper que inclou, en la versió impresa, un suplement amb les notícies traduïdes a l'àrab. Rashid Ali va crear-la fa dos anys a Terrassa amb l'objectiu d'ajudar la comunitat àrab a entendre la realitat catalana. Creu que això és un pas molt important perquè puguin sentir-se bé, i implicats en la nova societat on viuen. Alhora reivindica que també sigui més fàcil, que tothom aquí pugui practicar la seva cultura d'origen. Ell fa 15 anys que va venir del Marroc, on ja havia començat a col·laborar com a periodista en diferents publicacions.

 • Pastor i psicòleg
  Veure vídeo

  Pastor i psicòleg

  Capítol 837: Pastor i psicòleg Víctor Hernández va venir fa 11 anys de Mèxic per fer el doctorat, però l'acollida de l'església evangèlica del Clot va ser tan bona que s'hi va quedar amb la seva família. Ara, a més de psicòleg, és el pastor d'aquesta església, on treballa en aquesta tasca d'acollir persones, conversar i acompanyar la comunitat. El Víctor creu que el fet d'emigrar l'ha canviat, fins i tot ha afectat coses essencials de la seva fe, però assegura que ara té una major confiança respecte a l'ésser humà.

 • Universal
  Veure vídeo

  Universal

  Capítol 835: Universal Parvati Nair és britànica d'origen indi. Va néixer a Noruega i ha viscut a l'Índia, Polònia, el Marroc, Tunísia i Espanya. Aquest bagatge internacional l'ha portat a Barcelona amb el repte de dirigir un dels instituts de la Universitat de les Nacions Unides, un centre dedicat a l'anàlisi dels canvis culturals amb els moviments migratoris. La Parvati fa anys que estudia aquests processos, i ara segueix de prop l'auge de les migracions cap a Europa i la gestió "poc cohesiva, hospitalària i generosa" que se n'està fent.

 • Ciutadà del món
  Veure vídeo

  Ciutadà del món

  Capítol 834: Ciutadà del món La situació dels refugiats a Europa fa que Vlado Arapovic revisqui la seva experiència durant la Guerra de Bòsnia. Nascut a Sarajevo, va marxar amb nou anys del seu país sense saber que n'estaria quatre refugiat a Croàcia i Itàlia, jugant a tenis. Després, el 1998, va venir a Catalunya amb una beca de la Federació Catalana de Tenis. Aquí, en Vlado va ser acollit per una família de l'ONG Mestres per Bòsnia, que ara són, com diu ell, la seva família catalana. En aquell moment, el va impressionar la solidaritat entre persones que es mobilitzaven per una gent, una ciutat i un país que no coneixien. Un fet que espera que també vagi a més, ara, amb la crisi de refugiats que viu Europa.

 • L'exforaster
  Veure vídeo

  L'exforaster

  Capítol 833: L'exforaster El desig de conèixer món va portar el Roland Gallardo a Catalunya fa 26 anys. Al Perú, havia començat els estudis de mecànica, que finalment va acabar aquí. Amb el temps, va centrar el seu interès en la mecànica de vaixells, fins que es va treure el títol de patró d'altura. El mar sempre ha estat present en la seva vida i, a Catalunya, diu, "hi ha una costa increïble". Ara, el Roland és professor en una escola nàutica de Palamós, i aquest estiu ha estat patró d'un dels creuers que naveguen de Roses a Cadaqués.

 • Koers
  Veure vídeo

  Koers

  Capítol 832: Koers El Kelly Isaiah Ogbebor va arribar fa 10 anys de Nigèria. Allà va començar a cantar a l'església i a apassionar-se per la música. Fa un any, a Lleida, va decidir complir el seu somni d'adolescent: tenir una banda pròpia. Amb uns amics, van crear Koers, un grup de reggae que en quatre mesos va guanyar el concurs Directe 2015 de música jove del Segrià. El Kelly, a més, estudia Filologia Anglesa a la UdL, i es considera afortunat de poder barrejar la cultura catalana i la nigeriana. No dubta que, d'aquesta mescla, "n'han de sortir coses bones".