TOTS ELS PROGRAMES

 • Exercir la ciutadania
  Veure vídeo

  Exercir la ciutadania

  Marta Liliana Castellanos, advocada de l'administració de justícia colombiana, va haver de marxar de Colòmbia després de rebre una sèrie d'amenaces que es van materialitzar en l'assassinat de dos companys molt pròxims. Va arribar a Barcelona amb una filla petita i sense papers. Va començar de zero.

 • Mares a distància
  Veure vídeo

  Mares a distància

  La Lorgia Rongel i el seu marit van arribar a Barcelona ara fa tretze anys, però es van veure obligats a deixar els fills a l'Equador, a càrrec dels avis. Des d'aquell moment ella es va convertir en una mena de mare virtual. Els va educar a distància tan bé com va saber, però encara no ha superat els sentiments de culpabilitat i admet que es penedeix d'haver-se'n distanciat. Ara intenta reprendre la relació amb els fills al punt on la van deixar. En aquest capítol ens explica les dificultats que suposa el reagrupament familiar després de tants anys de separació.

 • 26 anys a mercat
  Veure vídeo

  26 anys a mercat

  Fa 26 anys que Mohammed Dali té parada ambulant a mercat. El negoci el duen en Dali i la seva dona, la Fatiha. Mohammed Dali va arribar a Catalunya amb el seu pare, l'any 1967, amb 17 anys.

 • Parlem de dones
  Veure vídeo

  Parlem de dones

  L'Amina Bargach, psiquiatra infantil i terapeuta familiar, va ser convidada a Barcelona per participar en les jornades sobre drets i dones de la Mediterrània. Com a experta en menors i famílies immigrades, ha seguit especialment el trajecte migratori de moltíssimes dones marroquines.

 • Des del teatre
  Veure vídeo

  Des del teatre

  Kalisa Ríos va viure tres anys de la seva professió d'actriu i directora de teatre, fins que diversos obstacles no la van deixar avançar més. Va obrir un parèntesi en la seva vida artística i va recuperar la faceta de pedagoga que havia exercit a Colòmbia. Ara és professora a la Fundació Catalana de l'Esplai.

 • Mediant
  Veure vídeo

  Mediant

  Mohamed Essalhi treballa com a mediador intercultural. La seva feina resulta imprescindible per garantir una bona convivència amb la població estrangera que arriba constantment a Catalunya. Ens explica com ha evolucionat el seu paper en deu anys de dedicació a la gestió dels conflictes.

 • El retorn
  Veure vídeo

  El retorn

  La família Badescu, originària de Romania, ha viscut quatre anys a Valls. Marius, el pare, treballa de cambrer al local de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. La filla, Helena, forma part de la colla i ha fet d'enxaneta i d'aixecadora durant dos anys. Però a Marius li ha sortit l'oportunitat de treballar a Pitesci i la família ha decidit tornar-se'n cap a Romania.

 • En minoria - Vall d'Aran
  Veure vídeo

  En minoria - Vall d'Aran

  Coneixem la quotidianitat dels immigrants que cerquen una oportunitat de vida millor al nostre país.