TOTS ELS PROGRAMES

 • L'ala trencada
  Veure vídeo

  L'ala trencada

  Abderrahman Ait Khamouch és un migfondista d'origen marroquí que va guanyar dues medalles per a l'equip espanyol als Jocs Paralímpics de Pequín. Va arribar a Catalunya fa set anys, i ja en fa quatre que s'entrena al Centre d'Alt Rendiment de Sant Cugat sota la supervisió de Domingo López, l'entrenador dels atletes de fons i mig fons. L'Abderrahman i en Domingo narren com l'atleta va passar de viure en un poble del desert a ser un esportista d'elit, i reflexionen sobre la gran capacitat de treball i superació personal de l'Abderrahman, que el va portar a participar en els últims Jocs Paralímpics i li augura un futur prometedor a la pista.

 • Límits i fronteres
  Veure vídeo

  Límits i fronteres

  Saïd el-Kadaoui és un psicòleg d'origen marroquí que va arribar amb la seva família al Berguedà quan era petit. Recentment ha publicat "Límites y fronteras", una novel·la amb què qüestiona el que separa la bogeria del seny a partir de la figura del protagonista, un immigrant marroquí amb una crisi d'identitat. En Saïd, Edelmira Badillo, una amiga de l'època universitària amb qui comparteix una experiència migratòria, i Carme Villabona, psicòloga infantil que va despertar la seva vocació de psicoterapeuta, comenten el procés de creació i escriptura de l'obra, que és producte de les experiències personals i professionals de l'autor.

 • Passen els anys
  Veure vídeo

  Passen els anys

  Fa vuit anys que l'Alejandra Caldas va arribar a Catalunya. El seu pare, que havia vingut dos anys abans, va reagrupar la família. El balanç que fa d'aquest temps és positiu, però és conscient que no és una situació generalitzable.

 • Combat final
  Veure vídeo

  Combat final

  Mohamed el-Idrissi va veure truncat el seu somni d'anar a les Olimpíades en la categoria de boxa perquè, malgrat que feia més de 10 anys que residia al país, encara no tenia la nacionalitat espanyola. Després de tota una vida lluitant pels colors de la selecció catalana, El-Idrissi ja no competeix, però intenta transmetre als nens la passió per la boxa al seu gimnàs de Manlleu.

 • El nostre barri
  Veure vídeo

  El nostre barri

  La paraula "xabab" significa "joves" en àrab. "Xabab Farga" és un documental fet per un grup de 9 nois i noies de la Farga de Banyoles per donar a conèixer el barri, amb els objectius de desestigmatitzar-lo, descobrir-ne les coses positives i, sobretot, intentar solucionar-ne els problemes.

 • La mestra
  Veure vídeo

  La mestra

  Quan era nena, la Laila Benaliti somiava canviar la societat que l'envoltava, i per això va fer-se mestra i ara és professora del centre El Corb, de Corbera de Llobregat. La Laila vol transmetre als alumnes la importància i la riquesa d'una societat intercultural i utilitza totes les eines per aconseguir aquest objectiu.

 • Sobreocupats
  Veure vídeo

  Sobreocupats

  En Lluís Sánchez ens explica en primera persona què és la sobreocupació, quines en són les causes i quines n'haurien de ser les solucions. En Lluís va arribar a Sant Cugat sense documentació i la necessitat li va fer viure un episodi del qual no conserva bons records.

 • Treballar: les mans lligades
  Veure vídeo

  Treballar: les mans lligades

  Fa poc més d'un any que la Nubia Álvarez va arribar de Colòmbia per reunir-se amb el seu marit. Segons la llei d'estrangeria, les persones reagrupades tindran permís de residència, però no de treball. Només després d'un any podran obtenir el permís laboral.

 • De temporada
  Veure vídeo

  De temporada

  Cada any, des d'en fa set, Serafín Mollano passa sis mesos a Torres de Segre, al Segrià, fent feines de preparació i recollida de la fruita. És un dels més de 5.000 temporers contractats en origen, a través de la Unió de Pagesos. A Colòmbia, ja treballava al camp, sobretot amb la canya de sucre.

 • Ajuda mútua
  Veure vídeo

  Ajuda mútua

  L'Abdul fa divuit anys que viu a Catalunya i sempre ha treballat per fomentar la participació social. Ara forma part d'un grup de persones que han creat un col·lectiu d'ajuda financera i entre tots s'ajuden econòmicament per poder realitzar els seus projectes.

 • Una casa a Quito
  Veure vídeo

  Una casa a Quito

  La Fanys Herrera va venir aquí amb l'objectiu de comprar-se una casa a l'Equador. Al principi estava disposada a treballar per dos-cents euros i les que ja duien més temps li van dir que es podia guanyar més, i aleshores va començar a estalviar. La casa la va comprar a través d'una agència que treballa en contacte amb Centreamèrica i Amèrica del Sud, i en un viatge hi va poder veure què era el que li oferien. De les tres cases que va veure n'hi va agradar una que era més barata i va començar els tràmits per comprar-la. Ara veu que ha millorat molt la seva posició social i se sent molt orgullosa de tenir la seva pròpia casa.

 • Plans de futur
  Veure vídeo

  Plans de futur

  Coneixem la quotidianitat dels immigrants que cerquen una oportunitat de vida millor al nostre país.

 • Esperit de superació
  Veure vídeo

  Esperit de superació

  La Mariam el-Hammouti va arribar del Marroc quan tenia 13 anys, una edat difícil per integrar-se en el sistema educatiu, però el seu esforç i els bons resultats aconseguits en els estudis la van animar a continuar formant-se.

 • Tàndem escolar
  Veure vídeo

  Tàndem escolar

  L'Aida i la Marcela són alumnes de Secundària de l'Institut Manuel de Montsuar de Lleida. La Marcela acaba d'arribar de Colòmbia per reunir-se amb la seva mare a Lleida. L'Aida, alumna de l'institut des de l'any passat, l'ajuda a familiaritzar-se amb l'entorn. Totes dues formen part d'un programa que l'institut ha creat per als nous alumnes.

 • Ambaixadors
  Veure vídeo

  Ambaixadors

  Verónica Torres és peruana i treballa d'informàtica en una empresa de Barcelona. Des que és a Catalunya, s'ha convertit en tota una ambaixadora del seu país. Tant a la feina com amb els seus amics i coneguts, aprofita qualsevol ocasió per donar a conèixer aspectes culturals i socials del Perú. Avui ha convidat uns amics a tastar la cuina del seu país en un restaurant peruà. La conversa gira a l'entorn dels tòpics amb què es coneix un país i de com és de diferent i diversa la realitat.