TOTS ELS PROGRAMES

 • Llengua amaziga
  Veure vídeo

  Llengua amaziga

  L'amazic és la tercera llengua en nombre de parlants a Catalunya. Arreu del món la parlen més de 30 milions de persones. Paradoxalment, però, no està reconeguda oficialment enlloc. L'Observatori Català de la Llengua Amaziga treballa per aconseguir aquest reconeixement i per unificar el lèxic de les diferents variants dialectals.

 • L'escola
  Veure vídeo

  L'escola

  Gabriela Baca era mestra d'educació infantil a l'Argentina i ara ho és a Catalunya. Actualment treballa a l'escola bressol La Baldufa, a Girona. Quan va arribar la va sorprendre, per un costat, la quantitat d'hores que passen els nens a l'escola i, per l'altre, la igualtat d'oportunitats per estudiar que hi ha aquí.

 • Parella còmica
  Veure vídeo

  Parella còmica

  La companyia de teatre argentina Los Modernos torna als escenaris catalans: representen l'espectacle "Fo" durant tot l'octubre al Club Capitol de Barcelona. L'uruguaià Pedro Paiva i l'argentí Alejandro Orlando es van establir a Catalunya fa sis anys, cosa que els ha permès fer-se un lloc a la cartellera teatral.

 • La independència d'Ucraïna
  Veure vídeo

  La independència d'Ucraïna

  El 24 d'agost és el dia de la independència d'Ucraïna. Des de fa tres anys, la comunitat ucraïnesa de Guissona, el col·lectiu de ciutadans estrangers més nombrós, fa una festa per celebrar aquesta data i convida els seus veïns a compartir aquest dia. Moltes famílies s'impliquen en l'organització d'una festa que, a través del folklore i la cuina, vol donar a conèixer una part de la seva cultura nacional.

 • Ramadà popular
  Veure vídeo

  Ramadà popular

  El ramadà és el mes més important del calendari islàmic. Però també pot ser una festa per als no musulmans. Amb aquesta intenció, l'associació sociocultural Ibn Batuta del barri del Raval de Barcelona organitza un trencament del dejuni o "iftar" popular.

 • Important Japó
  Veure vídeo

  Important Japó

  Ken Sano va venir del Japó a Catalunya empès per l'interès pel romànic. Fa vint anys que es va instal·lar aquí amb la seva família. El Ken i la Kazuko són els fundadors de Ken Office, una empresa dedicada a l'intercanvi cultural entre el Japó i Catalunya.

 • Classe de dansa
  Veure vídeo

  Classe de dansa

  El ballarí camerunès Amedé Nwatchok fa classes de danses africanes al Centre Cívic Jardins de la Pau del Prat de Llobregat. Amb només deu anys, l'Amedé ja formava part del Ballet Nacional del Camerun.

 • Criquet català
  Veure vídeo

  Criquet català

  Dotze equips han jugat, aquest estiu, el primer Torneig Català de Criquet, un joc originari d'Anglaterra i que és l'esport més practicat a l'Índia i el Pakistan, països d'on provenen els organitzadors i jugadors.

 • Entre presos
  Veure vídeo

  Entre presos

  Jamal Dine el-Otmani fa dos torns diaris com a mediador intercultural als centres penitenciaris de Girona i de Figueres. La seva feina és fer d'intèrpret i ajudar en la convivència entre els interns, sobretot per la incomprensió d'aspectes vinculats a les maneres de viure, a les creences i tradicions entre els presos.

 • Coneguem-nos
  Veure vídeo

  Coneguem-nos

  L'Andrei Postolache és un dels alumnes de l'aula d'acollida de l'Escola Intermunicipal del Penedès de Sant Sadurní d'Anoia. Encara no fa un any que va arribar de Romania i és un dels nois i noies que comparteixen unes hores cada setmana amb un dels voluntaris del programa "Coneguem-nos".

 • Noves vides
  Veure vídeo

  Noves vides

  El naixement d'un fill ha de ser un esdeveniment joiós, encara que la mare sigui lluny del seu país. D'aquesta premissa parteix el Programa de Mediació Intercultural de l'Hospital Clínic, en què intervenen les mediadores sociosanitàries.

 • Kamchàtka
  Veure vídeo

  Kamchàtka

  Kamchàtka és un grup de teatre de carrer dirigit per l'actor argentí Adrian Schvarzstein. En el seu espectacle no hi ha espectadors, sinó persones amb qui creen el diàleg necessari per fer entendre les emocions i les pors de qui acaba d'arribar a un lloc estrany.

 • Rematants
  Veure vídeo

  Rematants

  Un ofici que està desapareixent: els rematants són els que tallen i comercialitzen la fusta d'un bosc. L'Àngel Porta té una empresa familiar de fustes al Bages, i rep el suport del romanès Vasile Hera.

 • Xinesos i berguedans
  Veure vídeo

  Xinesos i berguedans

  La presència de ciutadans xinesos a Berga és un fet nou, i la diferència sobretot, en l'idioma ha fet que molts dels nouvinguts assisteixin a les classes de català que dóna Marta Subirana des de l'àrea d'immigració municipal.

 • El monitor
  Veure vídeo

  El monitor

  Mustafa Arrahoui és el coordinador de la casa de colònies Marcel Maillot de l'Estartit. És el responsable de formar els nous monitors i, quan comenci la temporada, serà el director d'activitats del centre. Quan va començar a treballar com a monitor a la casa de colònies La Garbinada, Laia Martí n'era la directora. Ella el va alertar de la possibilitat que algun grup podria arribar a rebutjar-lo pel fet de ser del Marroc. Això no el va fer tirar-se enrere en la decisió de treballar en el lleure juvenil i, des d'aleshores, s'ha convertit en un referent per a molts dels alumnes que visiten la casa de colònies.