TOTS ELS PROGRAMES

 • Hip-hop d'Aran
  Veure vídeo

  Hip-hop d'Aran

  En Nedson va néixer al Brasil i en Toño és aranès. Comparteixen la passió pel hip-hop i són dos dels components del grup Sin Hip Hop No Hay Crew, format per joves de diferents orígens units per aquesta expressió cultural.

 • Tasta Gàmbia
  Veure vídeo

  Tasta Gàmbia

  Avui, les dones gambianes de l'Associació Kerewan Samba Sira preparen menjar a l'engròs per dur al Firatast de Girona. A casa de Sajo Fatty, una de les membres, cuinen tres plats típics del menú que oferiran com a degustació. Els diners que hi guanyin serviran per contribuir a diferents projectes de desenvolupament al seu poble.

 • Cuina tibetana
  Veure vídeo

  Cuina tibetana

  Coneixem la cuina tibetana, amb els seus elements propis i la seva elaboració i gust diferents, gràcies a Tashi Namgyal, que va arribar a Catalunya ara fa deu anys i va muntar el primer restaurant tibetà al barri del Camp de l'Arpa de Barcelona.

 • Irènia
  Veure vídeo

  Irènia

  Irènia és un grup de professionals i docents que treballen pel coneixement de les diferents cultures i les desigualtats del món. Ho fan a les escoles amb jocs i contes per a infants. En Yorgos Konstantinou és un dels membres d'Irènia. El veurem al taller "L'oli de contes", que parla sobre la solidaritat i el respecte a la diferència a través de contes escenificats.

 • Mosquit, mosquit, mosquit!
  Veure vídeo

  Mosquit, mosquit, mosquit!

  El mosquit que transmet la malària és una realitat quotidiana al Senegal i a altres països de l'oest d'Àfrica. Cada 30 segons provoca la mort d'un nadó o d'una dona embarassada. Aquesta és la tesi principal de l'últim documental del director Moussa Touré, que cada any ve a Barcelona convidat per la Mostra de Cinema Africà. Touré és també l'artífex de la col·laboració cinematogràfica entre alumnes de la seva escola de Dakar i alumnes de l'escola ESCAC de Terrassa

 • El tango
  Veure vídeo

  El tango

  Forma part del patrimoni artístic intangible de la humanitat, segons el reconeixement de la Unesco: el tango és una música i un ball, però va més enllà, i parlem d'una cultura del tango. El president del Casal Argentí a Barcelona, Diego Arcos, explica en aquest capítol com es va desenvolupar i evolucionar el tango a Catalunya, els orígens i el moment actual.

 • La sanació
  Veure vídeo

  La sanació

  En cada tradició religiosa, la salut i la sanació s'expressen de maneres diferents. En el cas de l'islam, juntament amb la medicina convencional, es mantenen pràctiques i productes amb propietats curatives. L'Ismael Aziri forma part del Grup de Diàleg Interreligiós de Manresa.

 • Posar-se el sari
  Veure vídeo

  Posar-se el sari

  El sari és un dels símbols nacionals de l'Índia. És una tela de més de cinc metres de llarg que s'ha mantingut com a vestit principal del país, a cavall entre la tradició i la modernitat. A través de tallers a la Casa Àsia de Barcelona, l'economista índia Deepti Golani intenta apropar els nois i noies d'instituts a l'Índia.

 • Olors
  Veure vídeo

  Olors

  A través d'un taller d'olors, Housni Almouklis acosta nens i adults a la cultura del Marroc. Despertant l'olfacte i deixant volar la imaginació, ens proposa comparar les olors de casa nostra amb les del seu país d'origen. L'objectiu és adonar-nos de la diversitat que ens envolta i també de tot allò que ens uneix.

 • Tao
  Veure vídeo

  Tao

  La Festa de la Lluna és una de les celebracions més destacades del taoisme. El mestre Cheng Yang Tian va ser pioner a ensenyar aquesta doctrina mil·lenària a Catalunya, des que fa vuit anys va fundar el Temple de la Puresa i el Silenci, el primer lloc de culte taoista a Barcelona. Durant la celebració s'utilitzen els cinc elements: l'aigua, que simbolitza la puresa del cor; el foc, per connectar amb l'energia de la natura; el metall i la fusta, en forma d'instruments musicals, i la terra, que representa les ofrenes materials al Tao.

 • Mustafà Chaib
  Veure vídeo

  Mustafà Chaib

  En fer-se gran, el Mustafà Chaib ha començat a plantejar-se on vol passar els últims anys de la seva vida, i això l'ha fet reflexionar sobre el que significa i com es viu la vellesa aquí i al Marroc, el seu país d'origen. Com que té una invalidesa parcial, passa molt de temps parlant amb persones més grans que ell, que es troba tant a la mesquita, on va cada dia, com als parcs i casals que freqüenta.

 • Mariachi per a difunts
  Veure vídeo

  Mariachi per a difunts

  Al voltant de Tots Sants, el cementiri del Poblenou de Barcelona ofereix visites guiades nocturnes. A la ruta, s'hi afegeix la tradició mexicana del Dia dels Morts, una festa d'origen precolombí que dura tres dies. Segons la creença, els morts tornen i se'ls fan ofrenes de tot allò que els agradava en vida.

 • Reformistes
  Veure vídeo

  Reformistes

  El 31 d'octubre, els protestants d'arreu del món celebren el Dia de la Reforma. Rememoren el dia que Martí Luter va penjar les seves 95 tesis a la porta de la catedral de Wittenberg amb la idea d'obrir un debat dins l'Església catòlica romana.

 • Escriptors colombians
  Veure vídeo

  Escriptors colombians

  Els escriptors colombians que viuen a Catalunya s'han donat a conèixer en unes jornades organitzades a la Casa Amèrica Catalunya. S'hi han reunit per reflexionar sobre el present de la seva literatura a Catalunya i fer-ne difusió.

 • De la igualtat
  Veure vídeo

  De la igualtat

  Una setantena de ciutadans, la majoria immigrants, recorren 25 quilòmetres cada dia per fer els 700 quilòmetres que separen Barcelona de Madrid. Ho fan per reivindicar que es tanquin els centres d'internament, l'eliminació de les restriccions per al reagrupament familiar i la plena igualtat de drets entre immigrants i autòctons.

Anar al contingut