TOTS ELS PROGRAMES

 • Una lliçó
  Veure vídeo

  Una lliçó

  La periodista i escriptora Patricia Gabancho és una de les conferenciants del Programa Paco Candel a l'Aula, que compta amb el suport de la Secretaria per a la Immigració i del Departament d'Educació. Es tracta de xerrades organitzades des de la Fundació Paco Candel i fetes per persones d'origen immigrant.

 • Fondo
  Veure vídeo

  Fondo

  La majoria dels xinesos que viuen al barri de Fondo de Santa Coloma de Gramenet tenen problemes amb l'idioma perquè només tenen temps per treballar, i els costa integrar-se.

 • Kosher
  Veure vídeo

  Kosher

  Aquest vi que veieu és kosher, que vol dir que és apte pels jueus. Ha estat elaborat sota l'atenta mirada d'un rabí i seguint els preceptes de la Torá.

 • Iguana
  Veure vídeo

  Iguana

  Ana Iskhakava i Irina Gurina editen i dirigeixen la revista "Iguana", destinada a la comunitat russa de Catalunya. L'estan fent des de Barcelona, des del juliol de l'any passat, amb la voluntat de tractar temes d'interès per als russoparlants i d'acostar a la població autòctona alguns aspectes de les cultures d'aquests països. Es distribueix gratuïtament en rus a llibreries, escoles d'idiomes i botigues d'alimentació russes, i té una versió en línia en castellà.

 • L'Illa
  Veure vídeo

  L'Illa

  Al-Jazeera és la cadena de televisió per satèl·lit de referència a Orient i al Magreb. Aiman Zoubair n'és el corresponsal a Espanya i sovint ha d'informar des de Catalunya per al món àrab. El seguim en una jornada de treball amb el seu càmera, José Antonio Jurado, a Mataró. Entrevisten el marroquí Mustafa el-Khadari, militant de Convergència i Unió, per explicar com, cada cop, la comunitat magrebina és més present en la política catalana.

 • La vida
  Veure vídeo

  La vida

  Coneixem Kalilu Jammeh, que va venir de Gàmbia arriscant la vida i veient com molts companys no ho aconseguien. Acaba d'escriure un llibre sobre la seva experiència i reflexiona amb nosaltres sobre el sentit de la vida.

 • Pakistaneses visibles
  Veure vídeo

  Pakistaneses visibles

  Gastronomia, joc del mocador... són algunes de les propostes que les dones pakistaneses ofereixen a la Festa del Dia de l'Emigrant que es va celebrar al Moll de la Fusta de Barcelona, on es reuneixen diversos col·lectius per mostrar a la ciutadania els seus costums. Les dones pakistaneses comparteixen la seva cultura per ensenyar que són visibles.

 • Correspondències
  Veure vídeo

  Correspondències

  L'una al Marroc i l'altra a Catalunya, la Safaa Erruas i la Mariona Vilaseca, són dues artistes que han aconseguit fer una obra a quatre mans en un projecte pioner. Han conviscut uns dies en els seus estudis a Tetuan i Barcelona, i durant sis mesos s'han intercanviat imatges i escrits en una correspondència poètica.

 • Xinès per adopció
  Veure vídeo

  Xinès per adopció

  Amb més de 1.200 milions de parlants, el xinès és un dels idiomes més estès a tot el món. Ling-Ling Chin és professora de xinès mandarí d'un grup de nens i nenes que l'estudien en sortir de l'escola. La meitat dels alumnes són adoptats de la Xina i els seus pares volen que en coneguin la llengua. La resta són nascuts aquí i parlar aquest idioma en expansió els pot ser útil quan siguin grans.

 • La catifa voladora
  Veure vídeo

  La catifa voladora

  A través de "The Flying Carpet" ("La catifa voladora"), Lorenzo Gabrielli trasllada els seus oients a l'Àfrica en un viatge sense fronteres. Es tracta d'un programa de Ràdio Ciutat Vella que vol donar a conèixer la diversitat del continent africà a través de la seva música i la influència que ha tingut arreu del món.

 • Tibetans a l'exili
  Veure vídeo

  Tibetans a l'exili

  En la celebració del seu quinzè aniversari, la Fundació Casa del Tibet va organitzar diferents actes culturals, com la commemoració del Nobel de la Pau al dalai-lama ara fa vint anys. A banda de les tradicions, els tibetans continuen reivindicant la llibertat del seu poble i el compliment dels drets humans.

 • Intocables
  Veure vídeo

  Intocables

  Vijay Kumar és un intocable, una persona exclosa del sistema tradicional de castes de l'India, però vol trencar amb aquest sistema perquè creu que perpetua les injustícies.

 • Cal·ligrafia persa
  Veure vídeo

  Cal·ligrafia persa

  Coneixem la Parimah Jataizadeh, pintora nascuda a l'Iran que incorpora tècniques de la cal·ligrafia persa als seus quadres.

 • L'aualé
  Veure vídeo

  L'aualé

  L'aualé és el conjunt de jocs més estès al continent africà. La Laurence Monteiro i en Bernat Casanova comparteixen la passió per aquest joc, que els ha arribat seguint camins ben diferents. La Laurence hi juga des de petita i el va aprendre al Senegal per tradició familiar.

 • Capoeira na roda
  Veure vídeo

  Capoeira na roda

  És dansa, lluita, sentiment i tradició. La capoeira és una expressió cultural procedent del Brasil que presenta diferents facetes. Amb motiu del Festival Brasil Noar, diversos grups i mestres de capoeira de Catalunya s'han reunit a l'Espai Palmarès de Barcelona per practicar una roda. Entre ells trobem Gabriel Torres, conegut al món de la capoeira com contramestre Papagaio.

Anar al contingut