TOTS ELS PROGRAMES

 • Mandala
  Veure vídeo

  Mandala

  L'esplai El Tricicle, situat a Sant Joan Despí, és un dels centres de la Fundació Catalana de l'Esplai que té en marxa el projecte Mandala. L'objectiu és aconseguir la interculturalitat i la fraternitat entre els diferents nens i nenes que van als esplais de la fundació.

 • Hare Krishna
  Veure vídeo

  Hare Krishna

  Coneixem els Hare Krishna, un col·lectiu que busca el despertar de la consciència amb l'oració i les ofrenes. Veiem com celebren la festa del seu fundador.

 • Paisatge intercultural
  Veure vídeo

  Paisatge intercultural

  Coneixem la Maimona Jallow, periodista nascuda a Barcelona però de pares africans, que prepara un reportatge sobre la interuclturalitat a la ciutat per a la BBC Ràdio, amb el que coneix la realitat social de Catalunya.

 • Rastafaris
  Veure vídeo

  Rastafaris

  En Natoh i en Ras Nigeria són dos músics "rastafaris" que trenquen tòpics. El primer és nascut a Badalona; el segon, a la Martinica. Malgrat que físicament només comparteixen el pentinat amb rastes, afirmen que ser "rastafari" és una forma de vida que es porta al cor, independentment del lloc de naixement.

 • Soninké
  Veure vídeo

  Soninké

  Els soninké són una ètnia cada vegada més present a Catalunya. Bakari Timera, originari de Mauritània i resident a Mollet del Vallès, ens obre les portes de casa seva per mostrar-nos alguns dels aspectes més tradicionals de la seva cultura, com la música, la cuina i la llengua.

 • Salut universal
  Veure vídeo

  Salut universal

  Les malalties tractades a països com Colòmbia i Mèxic o a Espanya no són el mateix. Així ho expliquen la doctora Muñoz, psiquiatra, i la doctora Quintero, pediatra, les quals formen part d'un equip mèdic que treballa amb nens que tenen càncer a l'Hospital de Sant Joan de Déu.

 • Amina busca feina
  Veure vídeo

  Amina busca feina

  "Amina busca feina". Aquest és el títol d'una obra de teatre escrita per Ayoub el-Hilali amb l'ajuda de la seva mare, Amina, la protagonista de la història, que posa en relleu quines són les dificultats d'una persona immigrant per trobar feina. Actualment, la família El-Hilali viu a Perpinyà i visiten sovint Barcelona.

 • Pa amb tomàquet
  Veure vídeo

  Pa amb tomàquet

  El Neil Willet va arribar a Barcelona amb una imatge preconcebuda de la ciutat, creada després de llegir "Homenatge a Catalunya", de George Orwell. El Neil explica que aviat es va sentir millor a la capital catalana que no pas al seu propi país, Anglaterra, i va decidir establir-s'hi.

 • La garoinada 2
  Veure vídeo

  La garoinada 2

  Les garoines són l'entrant; un combinat de gambes, calamarsons, mandonguilles i rovellons, el segon plat. El cuiner, M'barek Sadiki, conegut com a "Charlie", del Restaurant Xadó, de Palafrugell, ens serveix el menú de la garoinada, típic de l'Empordà i que, sobretot, s'ofereix el cap de setmana, i ens ensenya com preparar-lo.

 • La garoinada 1
  Veure vídeo

  La garoinada 1

  El mariscador Olivier Mouton és un dels pocs que es dediquen a pescar garoines a pulmó a temperatures baixes; precisament, quan està permès agafar-ne. Al llarg d'aquest reportatge veurem com l'Olivier se submergeix a la Costa Brava i ens explica tot el procés abans de vendre-les.

 • Heures
  Veure vídeo

  Heures

  La Fundació Miró acull fins al 6 de juny onze artistes de diverses procedències que creen murs com a suport de les seves obres murals. El mexicà Jerónimo Hagerman, que viu a cavall entre Barcelona i Mèxic D.F., ens explica com interpretar la seva composició vegetal amb heures a partir del contacte entre les plantes i les persones.

 • A la moda
  Veure vídeo

  A la moda

  La fusió de fronteres, coneguda com a globalització, és cada vegada més present en el món de la moda. Krizia Robustella, la protagonista d'aquest reportatge, és una jove d'origen holandès que va participar fa poc en el 080 Barcelona com a dissenyadora.

 • El kebab
  Veure vídeo

  El kebab

  Karmez Ibérica, situada a Vilafranca, és la principal comercialitzadora del kebab a Catalunya i també ven a diversos indrets d'Espanya i Portugal. Ali Kalkanci és el màxim responsable de l'empresa i explica que el mercat turc s'està estenent arreu d'Europa. Al llarg del reportatge, l'Ali ens ensenya com fer el tradicional "döner kebab", literalment, "carn que gira", que combina aliments mediterranis com l'enciam amb espècies orientals com el "sumak".

 • Dones actuals
  Veure vídeo

  Dones actuals

  El paper de la dona en la societat actual està canviant en algunes comunitats cada vegada més presents a Catalunya. Fatima Lambarraa, d'origen marroquí, és doctora en Enginyeria Agrònoma i treballa com a investigadora en un centre de la UPC. És un exemple de dona que entén la seva formació com un element molt important per a la seva vida.

 • Artesania mexicana
  Veure vídeo

  Artesania mexicana

  La "piñata" és un dels elements més vistosos i populars a les festes infantils, tant a Mèxic com a la resta de l'Amèrica Llatina. Aquesta tradició s'està incorporant aquí amb èxit. Així ho ha vist l'Alejandra Hernández, informàtica i "mariachi", que ha creat una petita empresa per difondre l'artesania en paper: fan "papelotes" o estels, "papel picado" i "piñatas", tot a mà, i que asseguren la diversió a les festes d'aniversari de nens i nenes.

Anar al contingut