TOTS ELS PROGRAMES

 • Temps per...
  Veure vídeo

  Temps per...

  Fernando Rengifo va néixer a Buenaventura, una petita ciutat del Pacífic colombià. Des de fa vuit anys viu a Barcelona i vol obrir una botiga d'aliments ecològics. Aprofita ara que està a l'atur per fer el seu pla d'empresa i també per fer de voluntari al Banc del Temps. El seu objectiu és dedicar el seu temps als altres.

 • El mur
  Veure vídeo

  El mur

  Coneixem l'actor i director palestí Ramzi Maqdisi, que ha realitzat el documental "Darrere el mur": vint minuts de la vida quotidiana a Jerusalem.

 • Art de paper
  Veure vídeo

  Art de paper

  Anem a Cadaqués, poble de creació de l'artista japonesa Nobuko Kihira, que amb llums i pintures fetes amb paper omple d'obres la seva galeria d'art.

 • Kabbadi
  Veure vídeo

  Kabbadi

  El kabbadi és l'esport més popular al Pakistan i l'Índia. Coneixem els jugadors de l'equip Barcelona Kabbadi Club, un equip d'aquest esport creat a Barcelona que es prepara pel torneig internacional que cada estiu es juga a Catalunya.

 • Lukum Taka
  Veure vídeo

  Lukum Taka

  Coneixem l'associació cultural "Lukum Taka" de la mà del seu director general, Kheraba Drame. "Lukum Taka" reuneix a més de 200 persones per promoure la creació artística com una forma d'expressió social.

 • Qbamba
  Veure vídeo

  Qbamba

  El Mû, nascut a Guinea Bissau, és compositor, cantautor i multiinstrumentista de corda i percussió. Va venir a Catalunya fa gairebé dotze anys per conèixer món i estudiar harmonia moderna, i l'any 2000 va formar Qbamba, un grup de música i dansa que vol fusionar estils.

 • Armenis
  Veure vídeo

  Armenis

  Lusik Bazeyan se'n va anar d'Armènia fa tot just dos anys per començar una nova vida a Manresa i, malgrat que troba a faltar el paisatge i la família del seu país d'origen, explica que se sent molt millor a Catalunya. Fa uns mesos va participar en el projecte Aiguallum, que pretén donar a conèixer la diversitat cultural de la capital del Bages.

 • Racó d'Indoxina
  Veure vídeo

  Racó d'Indoxina

  L'espai, la decoració, l'ambient, el menjar i fins i tot la manera de servir dels cambrers. El restaurant de Ly Leap, situat al cor de l'Eixample de Barcelona, està pensat perquè tot recordi la Indoxina. Aquesta és la manera que ha tingut el cambodjà Ly Leap de recuperar la memòria de la seva infantesa.

 • Dret a decidir
  Veure vídeo

  Dret a decidir

  Denise Vieira, originària del Brasil, va arribar a Manresa fa 13 anys i forma part de l'Associació Veu Pròpia, una entitat de nous catalans que han adoptat la llengua catalana i la fan servir cada dia. L'entitat ha donat suport a la plataforma Manresa Decideix.

 • Petit Eto'o
  Veure vídeo

  Petit Eto'o

  Etienne Eto'o ha viscut mitja vida al Camerun i ara juga de davanter a l'equip de la Pobla de Mafumet, filial del Nàstic. El seu germà Samuel se'l va emportar a Mallorca perquè deixés el futbol de banda i continués els estudis, però amb el temps ha acabat dedicant-se al món del futbol.

 • El conte de Mau
  Veure vídeo

  El conte de Mau

  La tradició oral és la principal font de transmissió de pares a fills a l'Àfrica. La primavera francòfona de l'Institut Francès de Barcelona ha volgut transmetre aquest valor als participants de la festa com a mostra de la realitat cultural de les antigues colònies, així com de la diversitat de la llengua francesa.

 • Adoptats
  Veure vídeo

  Adoptats

  Oksana Gollyak és secretària de l'associació Aniarku, una entitat formada per pares que han adoptat nens i nenes d'Ucraïna. En el reportatge acompanyem la Gollyak en un taller dedicat a professionals de l'àmbit de la immigració i els serveis socials en què es parla de la importància de la transmissió cultural dels nens que han vingut a viure a Catalunya.

 • El taxi
  Veure vídeo

  El taxi

  Fulgence Kameya és nou en el sector del taxi. Al seu país, la República Democràtica del Congo, ja treballava en una empresa de missatgeria, però amb la guerra l'empresa va tancar i va haver de marxar. Ara fa tres mesos que comparteix taxi a Barcelona amb un amic, de manera que treballa dotze hores diàries, de sis de la tarda a sis del matí.

 • Codesenvolupar
  Veure vídeo

  Codesenvolupar

  L'associació de Gàmbia Ribera Unión treballa per capacitar dones pageses en aquest país de l'Àfrica occidental. Aquest és un dels programes de codesenvolupament que ha posat en marxa l'Ajuntament de Lleida, amb la col·laboració de l'Agència Catalana de Cooperació i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, que integra persones immigrades, i d'altres que formen part d'ONG locals per crear així un grup mixt.

 • Ous de Pasqua
  Veure vídeo

  Ous de Pasqua

  Mikhaela Mikhailova és fotògrafa especialitzada en gastronomia. Fa dos anys va decidir obrir la pastisseria Bànitsa al carrer Diputació de Barcelona, i avui hi hem anat perquè ens expliqui la tradició dels ous de Pasqua al país on va néixer: Bulgària. Els ous, malgrat que aparentment poden semblar de xocolata, són bullits i pintats de colors vistosos.

Anar al contingut