TOTS ELS PROGRAMES

 • Multiculturalitat
  Veure vídeo

  Multiculturalitat

  La cancellera alemanya, Angela Merkel, va anunciar fa poc el fracàs de la convivència intercultural. En el marc d'un taller sobre cooperació al centre Unesco de Catalunya, ens trobem l'Ouafae i el Miquel Àngel Essomba.

 • Estudies o treballes
  Veure vídeo

  Estudies o treballes

  En aquest reportatge coneixerem la Niema, que estudia un cicle formatiu de salut ambiental, i la Yasmin, que va a la universitat per ser enginyera. Són amigues i sovint queden per estudiar juntes a la biblioteca. Elles són l'excepció, perquè la majoria dels fills d'immigrants deixen d'estudiar un cop acaben la secundària obligatòria.

 • Veïnatge a Vic
  Veure vídeo

  Veïnatge a Vic

  Han passat dos mesos des que es va remodelar el barri del Remei de Vic. Van ser dos anys d'obres després de vint anys de no haver-n'hi fet cap. Hem volgut saber si la transformació urbanística ha millorat també la convivència en un barri amb més d'un 30% d'immigració.

 • En català
  Veure vídeo

  En català

  Naqash i Radu creuen que el català ha de ser la llengua comuna de totes les persones nouvingudes i de tots els catalans residents a Catalunya. Els sorprèn que molta gent els contesti en castellà només perquè són immigrants.

 • Falten vocacions
  Veure vídeo

  Falten vocacions

  El Mossèn Alexander Usuga David, de Colòmbia, i el mossèn Robert Louan Gogbeu, de la Costa d'Ivori, ens parlen de la situació de la vocació religiosa a Catalunya i Espanya.

 • Tots som una colla
  Veure vídeo

  Tots som una colla

  El projecte "tots som una colla" pretén acostar el món casteller i la cultura catalana als nouvinguts. Coneixem dos participants de la iniciativa; la Maribel, de Bolívia, i l'Adel, del Pakistan.

 • Manga
  Veure vídeo

  Manga

  El cap de setmana passat més de 65.000 persones van visitar el Saló del Manga. En aquest reportatge, "Tot un Món" es desplaça fins a aquesta mostra per parlar amb Jun Matsuura, un dibuixant de còmic de pare japonès i mare catalana. Un autor que ha optat per un estil realista i europeu. Matsuura també ha treballat en pel·lícules tan conegudes com "La Caja Kovack" o "Rec II". L'acompanya en aquest diàleg Israel López Escudero, professor de "storyboard" i realitzador del documental sobre el còmic "Frau Tovarich", la primera publicació de Matsuura. Junts, analitzen les arrels del manga i com el cinema ha influït en molts còmics d'èxit internacional.

 • "Top manta"
  Veure vídeo

  "Top manta"

  La venda ambulant a Catalunya està cada vegada més perseguida per les autoritats, però suposa l'únic mitjà de subsistència per molts nouvinguts i les seves famílies. Què hi ha darrere el famós "top manta"? Una màfia explotadora o una sortida de la pobresa? Assune M'Body, d'origen senegalès, i Abdu Senko, arribat de Guinea Equatorial fa vint anys, expliquen les seves pors, els seus anhels i les dificultats que comporta ser venedor ambulant. Tots dos desitgen poder enviar diners a casa, tot i que confessen que cada dia se'ls fa més difícil fugir de la policia, que, sovint, els requisa tot el material.

 • Islamofòbia
  Veure vídeo

  Islamofòbia

  A Manresa hi ha uns 10.000 musulmans, i disposen de dues mesquites per fer les oracions en comunitat. Sovint, els oratoris són objecte de pintades. El president de la Comunitat Islàmica del Bages, Abdellah Hammouch, ens explica com perceben el rebuig dels autòctons i quines eines fan servir per combatre l'anomenada islamofòbia.

 • Sàhara
  Veure vídeo

  Sàhara

  Després de la mort, aquest dilluns, d'un jove saharaui per trets de la policia marroquina, hem volgut reflexionar sobre el conflicte iniciat fa 34 anys amb la Marxa Verda. Mohamed Ahmed, treballador de CCOO i activista saharaui, intercanvia opinions amb Ikram Rich, tècnica en cooperació i d'origen marroquí.

 • Projectar Catalunya
  Veure vídeo

  Projectar Catalunya

  Com s'explica Catalunya a l'estranger? Alex Rietman i Shafiq Raja són periodistes i treballen com a corresponsals. Van arribar des del Pakistan i els Països Baixos, respectivament, l'un fa 35 anys i l'altre, 13. Tots dos dialoguen sobre la relació Catalunya-Espanya i l'actualitat sociopolítica.

 • Emprenedors
  Veure vídeo

  Emprenedors

  Els catalans som els ciutadans més emprenedors d'Europa. Però encara ho són més els estrangers que viuen a Catalunya. Coneixem la Julie Rouault, arquitecta francesa que ha muntat un estudi d'interiorisme amb dues companyes, i la Johana Carvajal, una colombiana que treballa en una fruiteria amb el seu marit.

 • Sanitat catalana
  Veure vídeo

  Sanitat catalana

  En els últims anys ha millorat l'atenció al ciutadà, però el model sanitari actual comença a ser insostenible. Aquesta és una de les reflexions que fa el doctor Faraidon Ehsan, metge anestesista d'origen kurdoiraquià, que treballa a l'Hospital d'Igualada des de fa vint anys. També és paradoxal que vingui personal sanitari estranger, mentre que els d'aquí se'n van atrets per millors condicions laborals, segons la infermera d'origen bosnià Tijana Postic. Els dos col·legues dialoguen sobre l'evolució del sistema sanitari català, amb els seus avenços i les seves mancances.

 • Gana
  Veure vídeo

  Gana

  Gairebé mil milions de persones passen gana al món, segons la FAO. Amb motiu del Dia Mundial de l'Alimentació volem reflexionar sobre la fam, també a casa nostra. Una de les persones que n'han passat és el Claude, un pintor de la Costa d'Ivori que va viure un periple tràgic pel continent africà abans d'acabar dormint als carrers de Barcelona. Per casualitat va conèixer l'alemany Wolfgang Striebinger, responsable d'El Chiringuito de Dios, una comunitat cristiana que ajuda els "sense sostre". Es van ajudar mútuament i ara el Claude viu en un pis d'acollida de la comunitat a canvi de fer reformes als locals.

 • Nòmades (2)
  Veure vídeo

  Nòmades (2)

  La Fundació Secretariat Gitano de Catalunya treballa des de fa deu anys pel desenvolupament laboral, social i cultural dels 80.000 gitanos que viuen al nostre país. La Paqui Maya i el Manuel Cortés fa temps que hi fan feina, i malgrat haver vist avenços significatius pel que fa a la inclusió social dels gitanos, diuen que la societat catalana encara té massa prejudicis i continuen sentint el pes de la discriminació.