TOTS ELS PROGRAMES

 • "Amb el propi esforç" i "Amb pinzells i esprais"
  Veure vídeo

  "Amb el propi esforç" i "Amb pinzells i esprais"

  Mouad Essemmaa se sent una persona rica en cultures i veu com un valor afegit el fet de ser del Marroc i estar tan ben adaptat aquí. Estudia arquitectura i des de l'associació Joves Nous Catalans pretén donar una imatge positiva de la política als joves. Paola Mikiej va venir de l'Argentina a Catalunya perseguint el somni d'estudiar Belles Arts. Aquí, ha tingut l'oportunitat de poder viure de l'art pintant les persianes dels comerços i, a través dels tallers de pintura i de dibuix, transmet l'art que porta a dins.

 • "De cine" i "Semblar i ser"
  Veure vídeo

  "De cine" i "Semblar i ser"

  La història d'en Dembo Diaby Drame comença en el taller d'escenografia dels germans Castells, on va viure de petit i on li va néixer la vocació de cineasta. En Dembo somia a fer una pel·lícula en què pugui explicar la seva experiència i la d'altres fills d'immigrants africans. La Siulyn Lau Wong és catalana, filla dels primers xinesos instal·lats a Tarragona. La Siulyn és auxiliar d'infermeria i denuncia que la seva aparença xinesa li ha portat males experiències a l'hora de trobar feina.

 • "Fent créixer la palmera" i "Brascat"
  Veure vídeo

  "Fent créixer la palmera" i "Brascat"

  En Noureddine El Bennadi, procedent del Marroc, i l'Aciomam Apolinaria, del Brasil, creuen en la barreja de cultures i els dos fan créixer les seves pastisseries oferint pastes àrabs i catalanes, en el cas d'en Noureddine, i dolços brasilers i catalans, en el cas de l'Aciomam. Tots dos volen difondre les seves cultures a la societat catalana, i en Noureddine ho fa des de la comunitat islàmica Mzab Ibn Homair de Manresa, des d'on transmet el missatge que l'islam és pau, i l'Aciomam Apolinaria ho fa amb l'associació Brascat, on dóna classes de dansa del Brasil al Casal de Gent Gran Baix Guinardó.

 • Parlar clar i Ciutadà del Món
  Veure vídeo

  Parlar clar i Ciutadà del Món

  Aquest dissabte, des de "Tot un món", també ens unim a la setmana de TV3 amb els refugiats amb la reemissió dels capítols: "Parlar clar" i "Ciutadà del món". Tornem a compartir la història de la Karme, una dona siriana, palestina i libanesa que treballa per ajudar als refugiats a Catalunya. Com a sociòloga, analitza el conflicte sirià i la situació que pateix el seu poble, i ho fa amagant la seva identitat real per protegir la seva família, que encara viu allà. Vlado Arapovic reviu la seva experiència durant la guerra de Bòsnia i durant els quatre anys que va estar refugiat a Croàcia i Itàlia. El 1998 va venir a Catalunya amb una beca de la Federació Catalana de Tenis i va ser acollit per l'ONG Mestres per Bòsnia. En Vlado valora la solidaritat de la gent que es va mobilitzar pel seu país i es lamenta que, passats els anys, la situació es torni a repetir.

 • "Perseguits i discriminats", i "Teatre, teatre i teatre"
  Veure vídeo

  "Perseguits i discriminats", i "Teatre, teatre i teatre"

  Fa 14 anys, Rodrigo Araneda va haver de deixar Xile en sentir-se perseguit per la seva orientació sexual. És un dels fundadors d'ACATHI, l'Associació Catalana per a la Integració d'Homosexuals, Bisexuals i Transsexuals Immigrants. Cada any atenen uns tres-centes persones, unes trenta de les quals són refugiats. La sensibilització per donar a conèixer la persecució i la doble discriminació que pateix el col·lectiu LGBTI és la principal motivació de l'entitat, que també acull refugiats que han hagut de fugir dels seus països. A "Teatre, teatre i teatre" coneixerem Loredana Volpe, directora i dramaturga. Va haver de fugir de Veneçuela després d'un intent de segrest, i s'ha instal·lat a Barcelona, on, fa tres anys, va refundar La Salamandra, la companyia de teatre que havia muntat a Caracas. Ara dirigeix "No exit", una adaptació de l'obra de Jean-Paul Sartre.

 • La bona cuina i Cròniques per a l'Iraq
  Veure vídeo

  La bona cuina i Cròniques per a l'Iraq

  Aquest dissabte, a les 10.50, per TV3, coneixerem en Rachid Zahi i en Hussain al-Naji. En Rachid, quan va arribar del Marroc, no va trobar una altra opció que sobreviure fent de manter. El seu instint de superació el va guiar fins a un restaurant on va aprendre l'ofici. Va arribar a ser cap de cuina i ara és propietari de 5 restaurants a Barcelona. El Hussain al-Naji va venir amb la família per trobar una curació pel seu fill i quan va morir van decidir quedar-se perquè l'Iraq ja no era un lloc segur. Ara fa de periodista "freelance" i envia cròniques d'actualitat política social i esportiva de Catalunya i Espanya per a Aliraqia, un dels principals canals de televisió de l'Iraq.

 • Fer de pont i Alencop la cooperativa de la ferralla
  Veure vídeo

  Fer de pont i Alencop la cooperativa de la ferralla

  Fer de pont i Alencop la cooperativa de la ferralla - Les ganes d'aventura que tenia l'Urszula Sienczak la van fer viatjar i va acabar vivint a Catalunya. Es considera un pont entre cultures perquè ajuda molta gent fent traducció jurada i interpretació del polonès i del rus, i perquè fa que persones immigrades trobin el seu lloc al Banc del Temps de Blanes, del qual és una de les impulsores. Els següents protagonistes del programa, el Joseph Amba i la Marieme Diakite, són socis d'Alencop, una cooperativa d'iniciativa social que es dedica a la recollida de ferralla a domicili, alhora que garanteix unes condicions de vida dignes per a un col·lectiu en situació de vulnerabilitat

 • Entre dues aigües i Síria al cor
  Veure vídeo

  Entre dues aigües i Síria al cor

  La protagonista de la primera història és Adeline Flaun. La vocació de ser actriu la va portar fins a Catalunya, on viu des de fa 12 anys. Actualment dirigeix l'obra documental "Entre dues aigües", que ha comptat amb la participació dels veïns i veïnes del Poblenou, a Barcelona. Com a actriu també fa doblatges en francès, la llengua de Martinica, on també ha portat una versió adaptada d'aquest treball. Tot i que va aprendre ràpidament el català, sovint s'ha trobat que li diuen que no arribarà a ser mai una catalana; l'experiència li ha ensenyat que el que no serà mai és una "catalana d'abans", però que se sent i vol ser la catalana de demà, en una societat marcada per sempre més per la diversitat. I la segona història que coneixerem és la de Noor Alchikh. La Noor ens explica que no pot sentir els focs artificials. La seva família a Síria ha de conviure des de fa anys amb un soroll molt semblant, el de les bombes que cauen contínuament. La Noor va arribar a Tarragona per estudiar, i poc després va començar la revolució a Síria. En aquell moment, no es podia pensar que aquella reclamació inicial de llibertat del seu poble acabés amb l'actual conflicte bèl·lic. Des d'aquí, sovint participa en xerrades i tallers; també va traduir els textos de persones refugiades per a l'exposició "Síria, la paraula de l'exili". El drama dels refugiats l'ha viscut de manera molt directa; el seu germà i la seva família van ser uns dels refugiats que van fer el viatge cap a Europa. Ells van arribar a Alemanya, i la Noor va rebre molta ajuda dels seus amics i va comprovar que aquí la gent és molt solidàr

 • Xafant estereotips
  Veure vídeo

  Xafant estereotips

  Cada inici de curs, la Judit Raso nota que hi ha alguna família que se sorprèn de trobar-se que la tutora del seu fill és negra. També se n'estranyaven les directores de les escoles bressol quan arribava ella, i no era una mare, sinó la nova mestra. La Judit va ser la primera dona negra a treballar a l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona, i això pesa, en positiu i en negatiu, com ella ens explica. Per la Judit cal més coneixement per trencar amb aquests tipus d'estereotips. Amb aquesta idea presideix l'Associació Generació Guineocatalana Verge de Bisila. I també participa en el programa de ràdio "Amb veu de dona" de La Marina FM.

 • La "youtuber" Ramia
  Veure vídeo

  La "youtuber" Ramia

  Ramia Chaoui és una noia musulmana nascuda a Catalunya amb ganes de trencar tòpics i estereotips al voltant de l'islam. És per això que fa un any va crear un canal a YouTube que ja té prop de 9.000 seguidors. Més enllà de l'entreteniment, busca influenciar la persona que l'està veient a ser més oberta i tolerant, donant a conèixer millor l'islam a Catalunya, explicant que cada musulmà és diferent en funció d'on viu i com viu la religió i que el pitjor és encasellar les persones amb generalitzacions i prejudicis.

 • Barcelona-Bogotà
  Veure vídeo

  Barcelona-Bogotà

  Capítol 912: Barcelona-Bogotà La investigadora teatral, directora i actriu, Carolina Torres Topaga utilitza el teatre per donar a conèixer i denunciar situacions d'injustícia, opressió i desigualtats, tant a Bogotà, la seva ciutat d'origen, com a Barcelona. Passa l'any entre les dues ciutats que l'han vist créixer; la primera on li és més fàcil treballar en projectes teatrals perquè la coneixen i la segona, on s'ha d'esforçar per aconseguir allò que vol. El dilema que li crea viure entre les dues ciutats es reflecteix a l'obra "Hotspot. Migraré, migrarás, migrarán" que s'estrenarà pel febrer i de la qual ja n'hem pogut fer un tast.

 • L'opció d'en Koto
  Veure vídeo

  L'opció d'en Koto

  Coincidint amb l'estrena aquest cap de setmana de la pel·lícula "La millor opció", el "Tot un món" també s'apropa a la història d'en Koto Maelainin, que s'ha convertit en actor per protagonitzar la pel·lícula de la seva vida. En Koto va arribar a Sant Jaume d'Enveja amb 13 anys en un projecte de colònies per a infants saharauis, però s'acaba quedant a viure amb la seva família del Delta a causa d'una malaltia de la pell. Als 21 anys, la salut li torna a fallar: aquest cop els ronyons no li funcionen i necessita un trasplantament. Fet que l'apropa de nou a la família biològica, i ha de conviure amb les seves dues realitat: la catalana i la saharaui.

 • Vila de Salt
  Veure vídeo

  Vila de Salt

  El Salva Gallego va arribar el 2002 des de Veneçuela per fer un postgrau d'estudi de gravació. Va començar, en solitari, Clave de Sur, un grup que reivindica la música del sud. Va anar fent amics i coneixent músics molt bons que formen part del grup i que ara també li donen l'essència mediterrània. El Salva defensa la interculturalitat que es viu a la vila de Salt i per això li ha dedicat una cançó. Per ell, els saltencs no són només els que hi han nascut sinó tots els que formen part del seu dia a dia i diu que això enriqueix molt la ciutat, perquè hi pots trobar una diversitat impressionant de menjars, tradicions, vestimentes i llengües que fa que en pocs quilòmetres puguin donar una volta al món.

 • Entre cavalls
  Veure vídeo

  Entre cavalls

  Respectar i buscar la felicitat dels cavalls ha portat el Lorenzo Lucarelli a passar de ser genet de competició a treballar amb els cavalls per fer teràpia. Té la titulació d'instructor d'equitació, primer a Itàlia, el seu país d'origen, i després es va titular a tres països més. El 1996 va fundar l'Associació Espanyola d'Equinoteràpies i des de llavors difon els efectes terapèutics del contacte entre els cavalls i les persones.

 • Artesana i tribu
  Veure vídeo

  Artesana i tribu

  A Holanda, la Sana López se sentia estrangera tot i haver-hi nascut, per això, fa 4 anys, decideix anar-se'n, i com a destí tria el país d'on era el seu pare. És així com s'instal·la a la Bisbal d'Empordà. Els primers anys combina les seves dues feines, la de joiera i la d'antropòloga, treballant tres dies a la setmana a Turquia. Quan té el seu fill, ara fa dos anys, passa a dedicar-se exclusivament a la joieria, obre una botiga taller, on fa les seves pròpies joies amb materials reciclats i on alhora fa cursos i col·labora amb altres artistes, i crea així la seva petita tribu.