Xavier Luria: "L'Agència Europea del Medicament no ha fet cap restricció d'edat, llevat dels 18 anys, en la vacuna d'AstraZeneca"

Xavier Luria: "L'Agència Europea del Medicament no ha fet cap restricció d'edat, llevat dels 18 anys, en la vacuna d'AstraZeneca"

Aquesta setmana arriben 112.000 dosis de vacunes a Catalunya. N'arriben de Pfizer i de Moderna. També arribarà l'esperada vacuna d'AstraZeneca, que es començarà a posar demà a treballadors essencials menors de 55 anys. Es reprèn la vacunació de primeres dosis i, per tant, sembla que es comença a normalitzar el ritme de vacunació. Al "Tot es mou" aquesta tarda ens ha acompanyat l'excap de Seguretat i Eficàcia de Medicaments de l'Agència Europea de Medicaments, Xavier Luria. Li hem preguntat si creu que s'està anant massa ràpid a l'hora d'aprovar vacunes, o tot al contrari; quins requisits han de complir les vacunes perquè les aprovi l'Agència Europea de Medicaments; si és habitual que s'autoritzin vacunes sense haver fet estudis entre totes les franges d'edat, com ha passat amb la d'Oxford; quines virtuts i inconvenients pot tenir la vacuna d'AstraZeneca; si les vacunes aprovades fins ara són igual de segures; i de per què Europa no s'ha fixat fins ara en la vacuna russa Sputnik V.

TEMES:
VacunesCoronavirus
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3