Sara Bujalance: "Durant el confinament s'han destapat trastorns de la conducta alimentària, n'han aparegut de nous i s'han agreujat els existents"

Sara Bujalance: "Durant el confinament s'han destapat trastorns de la conducta alimentària, n'han aparegut de nous i s'han agreujat els existents"

Les consultes a l'Associació contra l'Anorèxia i la Bulímia s'han duplicat des de l'arribada de la pandèmia. El confinament ha influït negativament en la conducta alimentària de molts joves i ha fet descobrir casos latents i ha propiciat que en sorgeixin de nous. Tot això, en un context en què accedir a tractaments ha estat, i encara és, força complex. Hem parlat amb el doctor Fernando Fernández-Aranda, cap de la Unitat de Trastorns Alimentaris de l'Hospital de Bellvitge, per saber com ha afectat la Covid els nivells d'ansietat o depressió entre els joves; com es manifesta l'aïllament i la incertesa en els hàbits alimentaris; quines són les patologies més freqüents en els trastorns de conducta alimentària; i si aquestes conductes es poden tractar. També hem parlat amb Sara Bujalance, psicòloga i directora de l'Associació contra l'Anorèxia i la Bulímia, per saber si els preocupa el fet que s'hagin doblat els casos des de la pandèmia; quin és el perfil més comú dels afectats; fins a quin punt els nous casos ja estaven latents, i a partir de quines edats comencen a manifestar-se aquests trastorns. A més a més, la Sara Loscos ens ha explicat les dades sobre l'increment de casos de trastorns de la conducta alimentària entre els adolescents.

TEMES:
Salut
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3