Gemma Torrell: "És important que puguem conèixer el perfil i els símptomes dels pacients amb Covid persistent"

La Covid pot provocar símptomes persistents en un 10% de les persones infectades. El perfil predominant són les dones joves, d'entre 35 i 50 anys, sense patologies prèvies. Per caracteritzar aquest grup de pacients i fer-ne seguiment des de l'Atenció Primària, Salut va publicar fa unes setmanes una guia clínica pionera, de la qual volem parlar amb una de les autores, la doctora Gemma Torrell, metgessa de família del CAP Les Indianes, a Montcada i Reixac.
Li hem preguntat què representa tenir una guia per a professionals elaborada amb la participació de metges i pacients, què recull la guia, quants casos hi ha diagnosticats actualment i quines són les patologies més freqüents, fins a quin punt s'ha trigat a identificar alguns dels símptomes com a seqüeles Covid pacients i si el problema és la falta d'evidència científica sobre la Covid persistent.
També li hem preguntat quantes persones hi han participat, quins requisits demanen als participants, fins a quin punt les patologies persistents afecten també l'entorn familiar i laboral i si els preocupa que alguns dels símptomes es converteixin en patologies cròniques.
El lloc web on es pot trobar l'enquesta del seu estudi a l'IDIAPJGol (Institut Universitari de Recerca en Atenció Primària Jordi Gol) és: https://www.idiapjgol.org/index.php/ca/estudi-covid-19-persistent

TEMES:
Coronavirus Salut
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3