Fòbia a les agulles: un malson de molts

Fòbia a les agulles: un malson de molts

Segons alguns estudis, entre un 10 i un 15% de persones tenen fòbia a les agulles. Per a elles, les bones notícies sobre vacunacions s'han convertit en un malson quan engeguen la televisió.
Hem volgut parlar amb dues persones que saben molt bé què és tenir pànic a les agulles. Són Esteban Torrano, que es va posar en contacte amb el Servei d'Atenció a l'Audiència d'aquesta casa per la mala estona que passava cada cop que veia un telenotícies, i Sara Miralles, que va decidir enfrontar-se a la seva fòbia amb un tractament psicològic.
També hem parlat amb la psicòloga sanitària i coordinadora del grup de treball de teràpia breu estratègica del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya, per saber què suposa tenir una fòbia per al dia a dia de qui la té, com és el tractament per a aquests pacients, si és normal que ens posem tensos quan ens han de punxar, què li sembla la decisió de mirar de reduir les imatges de vacunacions explícites a la televisió i si totes les fòbies es poden tractar. Per acabar, hem volgut mostrar l'altra cara de la fòbia a les agulles, i és que, tal com ens ha mostrat la reportera Ester Bertran, durant aquesta pandèmia ha augmentat la demanda de fer-se tatuatges.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3