Aleix Prat: "La immunoteràpia és menys agressiva que la quimioteràpia, però també té efectes secundaris"

Amb la pandèmia ens hem centrat molt en la Covid, i altres malalties, com el càncer, han quedat en segon pla. Els investigadors, però, no han deixat de treballar i avui tenim una bona notícia: l'estudi ACROPOLI, que lideren els caps de servei d'Oncologia Mèdica de l'Hospital Clínic i la Vall d'Hebron, els doctors Aleix Prat i Josep Tabernero.
Hem parlat amb Aleix Prat per saber en què consisteix aquest estudi, què és la immunoteràpia, quins efectes secundaris té, si la pandèmia els condiciona l'estudi, si l'aturada dels nous diagnòstics de càncer ha causat afectació, com es trien els pacients que participen en l'assaig, quins pacients seran els més beneficiats per aquest estudi, quan el càncer serà una malaltia crònica.
L'Hospital Clínic-IDIBAPS també ha anunciat un assaig clínic molt potent sobre el càncer, amb suport La Marató de TV3. És un estudi que demostra per primera vegada el benefici de la quimioteràpia en pacients premenopàusiques amb càncer de mama. Ens ha explicat com funciona l'assaig i quant es trigarà a aplicar-ho als pacients.

TEMES:
SalutCàncer
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3