Alba Vergés: "Els darrers dies hem fet 370.000 proves, entre PCR i test d'antígens ràpids. Hem sortit a buscar el virus"

Alba Vergés: "Els darrers dies hem fet 370.000 proves, entre PCR i test d'antígens ràpids. Hem sortit a buscar el virus"

A Catalunya, la positivitat de casos va a la baixa, però la pressió assistencial es complica, i sembla que la tendència es mantindrà a l'alça durant, almenys, dues setmanes més. Ja hi ha 3.038 persones ingressades, 684 a les UCI. El govern ja equipara l'onada actual amb la primera dels mesos de març i abril. Tot això, amb una situació de contagis desbocats a Europa i Espanya, i sense poder valorar encara la incidència de la nova soca britànica i les dues variants més. Hem parlat amb la consellera de Salut, Alba Vergés, per saber com valora la situació de la pandèmia a dia d'avui; per què hi ha tanta saturació assistencial en aquesta tercera onada; quan es preveu que es puguin obrir els hospital satèl·lit, i fins a quin punt són necessaris; quin punt del territori preocupa especialment; si n'hi ha prou amb les mesures restrictives per controlar la pandèmia; com ens hem d'imaginar les eleccions del 14 de febrer; com valora que Salvador Illa deixi el ministeri per anar a fer campanya política; quants casos s'han detectat de les noves soques del virus; com valora la campanya de vacunació i si es podrà seguir amb el calendari previst; com està funcionant el ritme del seguiment i rastreig de casos; i si es plantegen, com en altres països, prohibir l'ús de mascaretes de tela.

TEMES:
Coronavirus SalutVacunes
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3