Sara Mesa

L'escriptora sevillana Sara Mesa és una de les veus més reconegudes de l'actual panorama narratiu espanyol. L'èxit unànime de crítica i de públic li va arribar amb "Cicatriz", publicada per Anagrama l'any 2015.

Anna Guitart parla amb ella a partir de les seves dues últimes publicacions: d'una banda, "Silencio administrativo" (Anagrama), un assaig que va necessitar escriure després de conèixer una indigent i intentar ajudar-la. Mesa s'acosta a la realitat de la gent que viu al carrer, als estigmes que arrosseguen, i posa en qüestió la nostra mirada sobre ells. També a la seva última novel·la, "Cara de pan" (Anagrama), incomoda el lector. Mesa proposa la història d'una nena-jove que, en lloc d'anar a l'escola, passa les hores amagada en un parc, i la relació que estableix amb un home gran, que l'acompanya.

Com sempre en la narrativa de Mesa, són personatges desubicats i la història va més enllà del plantejament que es pugui fer el lector a partir de l'argument. La literatura de Sara Mesa és inquietant, fascinant i pertorbadora.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3