Ocells urbans

Els nens de l'escola Sant Joan Bosco, a Horta, ni s'havien fixat en les orenetes cuablanques que cada primavera els omplen el pati. Tanmateix, es tracta d'uns de les dues o tres colònies més importants d'aquesta espècie a tot Catalunya. L'ornitòleg que fa el recompte d'orenetes de la ciutat demana a nens i nenes que l'ajudin a comptar els nius. A canvi, els portarà a descobrir la resta d'ocells urbans. Perquè, contra el que solem pensar, la ciutat no és un hàbitat hostil pels ocells: hi ha molt menjar i pocs enemics naturals. Avui veurem coloms, cotorres, pardals, merles, tórtores...i encara més: consultem la ciutadania per saber quants ocells coneixen els urbanites, i descobrim l'habitant més espectacular de la Sagrada Família: el falcó peregrí que ha ensenyat els ocells a volar més ràpid.
A més, acompanyem el fotògraf Jordi Bas al Montsec, a retratar l'àguila cuabarrada que freqüenta el seu amagatall; ell és un dels pocs fotògrafs de natura que encara venen fotografies a revistes especialitzades, un altre negoci que Internet ha ensorrat...A canvi, la mateixa Internet els ha proporcionat un altre negoci: el lloguer de "hides" perquè els aficionats puguin fer fotos com professionals.
El consell, avui, sobre els telescopis; el millor sistema per veure els ocells de ben a prop. I a més, l'alarma ornitològica...i el Cafè Bar Ni Piu, on no serveixen perdiu.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3