Els homes que busquen mussolets

Pugem al Pirineu seguint un grup d'homes cepats curtits en mil batalles...són els homes que busquen mussolets: tècnics de fauna del parc natural a la recerca de nius de mussol pirinenc. Ah, el mussol pirinenc! Una joia tan valorada com escassa, una petita meravella que sembla de joguina, un caçador compulsiu de talps i ratolins des de la més tendra infància...amb l'emprenyadora mania de fer niu a les cases dels altres, concretament, als nius de picot negre. Doncs de mussolets pirinencs, en veurem uns quants, però també veurem altres ocells d'alta muntanya, i veurem com treballen aquests experts a qui enamora una merla roquera o fa riure una gralla de bec groc.

Com a contrapunt, el que seria slow birding: què pot passar si poses menjadores al jardí de casa. La Matilde va començar amb una paperina de pipes i un parell de mallerengues, i ara serveix els àpats d'una munió d'ocells de bosc que van a casa seva com qui va al restaurant. Pardals, mallerengues, pit-roigs, tallarols, verdums i gafarrons...però també gaigs, picots i de tant en tant un esparver amb males intencions. Ella s'asseu davant la finestra, amb els prismàtics a punt, i gaudeix de l'espectacle.

I, entremig, descobrirem el digiscoping: com fotografiar des d'un telescopi, i farem el tallat al Cafè Bar Ni Piu, un local de gran volada.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3