Accedeix a la versió amb audiodescripció

Humor

Accedeix a la versió amb audiodescripció

La famosa novel·la de Cervantes, "El Quixot", ens servirà per descobrir com, moltes vegades, l'art se serveix de l'humor per explicar-nos el perquè de les coses. 

L'humor és una emoció capaç de canviar-nos la visió del món. Amb Ramon Gener viatjarem per una de les obres clau de la literatura universal que ha sabut reflectir més bé aquesta màxima: "El Quixot". 

El nostre viatge arrencarà a la Manxa, terra de l'"ingenioso hidalgo". Acompanyat del seu Rocinante particular, Ramon Gener comprovarà, juntament amb els veïns d'El Toboso, que Sancho i el Quixot estan més vius que mai. 

L'escriptor Eduardo Mendoza ens ajudarà a reafirmar allò que el Quixot és un dels llibres que ha sabut reflectir millor l'humor. Mendoza, fan incondicional de la novel·la, ens descobrirà la facilitat amb què Cervantes va saber encarnar aquesta emoció tan present en l'art en la grandesa de dos personatges com el Quixot i Sancho Panza. 

Comprovarem que l'humor té moltes formes: Duchamp i la seva versió de la "Gioconda" ens ensenyaran que pot ser un remei efectiu per apropar-nos a l'art sense por, mentre que Magritte o Cristina de Middel van recórrer a l'humor absurd per trencar motlles. Veurem com Haydn el va saber disfressar en la seva música i va aconseguir convertir la ironia en una arma subtil contra el poder. 

Al final del nostre viatge, tornarem a les peripècies de l'"ingenioso hidalgo", a la seva capacitat per no deixar indiferent ningú que hagi tingut la novel·la a les mans alguna vegada. L'obra de Cervantes encarna com cap altra el poder de l'humor per anar més enllà del somriure. Les aventures del Quixot ens faran descobrir una emoció que ens convidarà a qüestionar i mirar d'una altra manera el món que ens envolta.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3