Accedeix a la versió amb audiodescripció

Fe

Accedeix a la versió amb audiodescripció

La fe mou muntanyes. I així ho van entendre al llarg de la història tots els artistes que es van posar al servei de Déu per intentar plasmar-la.

En el període de la Contrareforma, per exemple, alguns van anar més enllà: tenien com a objectiu principal evangelitzar a través de l'art. 

En aquest capítol agafarem com a "leitmotiv" la basílica de la Sagrada Família i la figura del constructor, Antoni Gaudí, que va veure com creixia la seva fe i, alhora, es consolidava el seu somni. Ens submergirem a l'interior d'aquest temple per ser testimonis d'un espectacle fascinant. L'arribada del sol dona llum a tots els racons en una explosió de color, calidesa i harmonia. Un espai màgic ple de corbes sinuoses, amb unes aportacions arquitectòniques que neixen de l'observació de la naturalesa. 


Però una de les grans inspiracions de Gaudí per a la construcció d'aquest temple van ser les catedrals gòtiques. Visitarem la catedral de Notre-Dame de Rouen, un gran exemple del gòtic. Com totes les esglésies d'aquest estil, pretenia ser una gran elevació cap a la fe i cap a Déu. 
També analitzarem l'obra de Vassili Kandinski, el pare de l'art abstracte i el primer artista que va abandonar el món material per entrar al món espiritual. I ho va fer relacionant música i pintura. En aquest capítol ho demostrarem, gràcies a la col·laboració d'alguns músics de l'Orquestra Simfònica del Vallès.


I en un marc arquitectònic incomparable com la Universitat d'Oxford, parlarem amb Luciano Floridi, professor de Filosofia i Ètica de la Informació, sobre fe i espiritualitat.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3