Accedeix a la versió amb audiodescripció

Enamorament

Accedeix a la versió amb audiodescripció

Per què ens enamorem? L'amor és un dels sentiments més complexos que hi ha, un enigma indesxifrable. En el primer capítol de la segona temporada de "This is art", el protagonista és l'amor a primera vista, aquell amor intens que arriba de sobte.

Per mirar d'entendre'l una mica millor, ens centrarem en l'enamorament sobtat més famós de la literatura popular, el de Romeu i Julieta. Amb Ramon Gener viatjarem a Verona, bressol de l'eterna parella shakesperiana, per descobrir que l'amor és un dels grans motors de l'art. Una emoció present en la vida i obra de Sandro Botticelli o Marc Chagall, però també la protagonista d'obres icòniques com "El bes", de Rodin. 

La psicoanalista Philippa Perry aportarà una mirada una mica menys romàntica i més experta, aquella que defensa que en l'amor hi ha més química de la que pensem. 

I és que, igual que Nemorino o Benjamin Britten, tots hem sentit alguna vegada aquelles papallones inconfusibles a l'estómac. L'amor és enorme i terriblement complex, un prodigi al qual l'art també és addicte. Per més complicat que sigui descriure'l amb paraules, com va fer Shakespeare, és una emoció única, una bogeria que no hauríem de deixar passar.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3