TOTS ELS CLIPS

 • El futur de les illes Formigues
  Veure vídeo

  El futur de les illes Formigues

  Fa tres anys, la Confraria de Pescadors de Palamós va sol·licitar a l'antic Ministeri d'Agricultura i Pesca, que era l'organisme competent, la creació d'una reserva d'interès pesquer a les illes Formigues. El Ministeri va acceptar la proposta, però va demanar als pescadors que ampliessin l'àrea perquè fos viable des del punt de vista científic i de gestió.

 • "Is fassois", les barques de la Llacuna
  Veure vídeo

  "Is fassois", les barques de la Llacuna

  A la costa occidental de Sardenya destaca una extensa zona pantanosa, rica en fauna i vegetació, que ha determinat la història de la gent d'aquestes terres. L'escassa presència de població sarda a la costa s'ha traduït alhora en un major desenvolupament de l'activitat pesquera en aigües d'interior, com és el cas de la llacuna de Cabras, la més gran de Sardenya i, avui dia, reserva natural.

 • Els mars del meu avi
  Veure vídeo

  Els mars del meu avi

  Sara Masó i Maristany, periodista i escriptora, no va poder conèixer personalment el seu avi Salvador Maristany. Quan ella va néixer, feia molts anys que s'havia mort, però aviat va saber per la seva mare que va ser l'últim gran marí de la família.

 • Els Quèrquens, un paradís amenaçat
  Veure vídeo

  Els Quèrquens, un paradís amenaçat

  A les illes dels Quèrquens, un paradís perdut a la costa sud de Tunísia, tot gira entorn del mar i de la pesca. Els seus habitants, lluny del tràfec de la ciutat de Sfax, de la qual depenen, s'han refugiat en aquest santuari pesquer on no hi ha cap activitat que no estigui relacionada amb aquest recurs.

 • L'everest dels nedadors
  Veure vídeo

  L'everest dels nedadors

  19 de juliol del 2008. El nedador gironí Miquel Suñer surt de cap d'Artruitx, a Menorca, disposat a arribar nedant fins a Mallorca. A les 5 de la tarda i després de 12 hores i 19 minuts nedant, tocava terra de Mallorca i es convertia en el cinquè nedador de la història que ha completat aquesta travessa. Només un altre espanyol havia assolit aquesta fita; l'olotina Montserrat Tresserras.

 • La cantinera de Cabrera
  Veure vídeo

  La cantinera de Cabrera

  Ens parla de la vida de la Cati, coneguda per "La Cantinera de l'illa de Cabrera". La Cati va viure la seva infantesa a l'illa perquè el seu pare era l'únic colon civil durant els anys que la van gestionar els militars.