TOTS ELS CLIPS

 • Els oblidats de l'Orinoco
  Veure vídeo

  Els oblidats de l'Orinoco

  Ens endinsem en el laberint d'aigua que forma el delta de l'Orinoco, a Veneçuela, per conviure amb els indígenes warao, una ètnia pescadora per excel·lència que ha desenvolupat una cultura totalment aquàtica i lligada a la selva i a l'Orinoco. Coneixem una forma de viure única.

 • Els Alfacs, somnis d'un port
  Veure vídeo

  Els Alfacs, somnis d'un port

  Les excepcionals característiques del port dels Alfacs, en ple cor del delta de l'Ebre, l'han fet dipositari de grans projectes al llarg de la història. Avui, fràgil davant la important crisi que afecta el sector pesquer, el port rapitenc mira amb melancolia els seus anys de glòria.

 • La maledicció de Rapa Nui
  Veure vídeo

  La maledicció de Rapa Nui

  Aïllada, inhòspita, lluny de tot, l'illa de Pasqua, també coneguda pel seu antic nom de Rapa Nui, es troba perduda al mig del Pacífic sud. L'antiga cultura rapanui avui encara planteja seriosos enigmes a historiadors i arqueòlegs a causa dels tràgics successos que es van esdevenir a l'illa de Pasqua al desembre de 1862.

 • Vi de lluna
  Veure vídeo

  Vi de lluna

  Fins fa no gaire la majoria de gent del Rosselló que vivien arran de mar, en el que es coneix amb el nom de la Costa Vermella, gent de Banyuls i sobretot de Cotlliure, es dedicava a la pesca i al conreu de la vinya. Des de fa quinze anys a Banyuls s'hi celebra la festa de la verema, que vol ser una rememoració d'aquells temps.

 • La revolució dels gliders
  Veure vídeo

  La revolució dels gliders

  A Mallorca coneixerem el projecte dels gliders, uns petits submarins autònoms cabdals per recollir dades dels oceans.

 • El fotògraf dels pescadors
  Veure vídeo

  El fotògraf dels pescadors

  L'Escala a través de la mirada del fotògraf Miquel Bataller, que fa anys que retrata els pescadors.

 • Mallorca, laberint de coves
  Veure vídeo

  Mallorca, laberint de coves

  Mallorca és un lloc idoni per la formació de coves litorals, que encara avui configuren un territori verge per descobrir. Un fascinant món soterrat que s'ha mantingut intacte durant segles i que, de moment, només s'ofereix a aquells qui gosen aventurar-s'hi.

 • La patrona del mar
  Veure vídeo

  La patrona del mar

  La recuperació de la festa de la Mare de Déu del Carme per l'Associació de dones Anna Sáez.

 • L'or dels manglars
  Veure vídeo

  L'or dels manglars

  Ens endinsem en la reserva de fauna silvestre de Cuare, a la costa nord-occidental de Veneçuela, un indret únic on es concentren una gran diversitat de boscos de manglars, que provoquen una explosió de vida marina.

 • L'Ametlla, mar de migracions
  Veure vídeo

  L'Ametlla, mar de migracions

  L'Ametlla de Mar, al sud de la costa catalana, encara conserva tota la seva essència marinera i bona part de les famílies que hi viuen encara continuen treballant al mar. Aquí la feina al mar encara és una oportunitat laboral per als joves.

 • Les veles de Stintino
  Veure vídeo

  Les veles de Stintino

  Fa 28 anys es va celebrar a Stintino la primera regata de vela llatina de Sardenya. Avui, el Circuit Mediterrani de Vela Llatina, pioner a Itàlia als anys 80 en el moviment de recuperació de les embarcacions tradicionals de pesca, s'ha convertit en tot un clàssic per als amants d'aquest tipus de navegació tradicional que, any rere any, s'apleguen al nord de l'illa.

 • El pare Benet Viñes i els huracans
  Veure vídeo

  El pare Benet Viñes i els huracans

  En aquest reportatge anem a Cuba per seguir la pista del pare Benet Viñes, un català del Priorat que va ser el primer que va anunciar un huracà.

 • El viatge dels sardinals
  Veure vídeo

  El viatge dels sardinals

  Ens embarquem en dos sardinals de vela llatina: el "Sant Elm", la barca de sardinal que van restaurar els bessons Xirau, i la "Santa Espina", la barca de sardinal de Pere de Prada.

 • Els Mörker, nissaga de bussejadors
  Veure vídeo

  Els Mörker, nissaga de bussejadors

  Bernd Mörker, probablement un dels bussejadors esportius amb més immersions del món, celebra la seva immersió nou mil. Fa trenta-un anys que van abandonar la seva vida a Alemanya, cridat per les meravelles del fons marí de la Costa Brava, i van muntar un centre de busseig a tocar de la platja de Santa Margarida, on treballa, des de llavors, tota la família.

 • Els sentinelles de la costa
  Veure vídeo

  Els sentinelles de la costa

  L'Arcadi Gili era un artista, un home amb una innegable mirada de documentalista, que va saber captar aquella Costa Brava tranquil·la i lluminosa dels anys 50 i 60, dels estiueigs anteriors a l'arribada del turisme de masses.