L'autenticitat i naturalitat d'"Alcarràs", de Carla Simón, captiva el públic de la Berlinale

"Fer agricultura en família és fer una agricultura respectuosa cap a la terra ". Carla Simón, guanyadora de l'Os d'Or a la Berlinale 2022 explica d'on ha nascut la necessitat d'"Alcarràs"

La pel·lícula "Alcarràs", de Carla Simón, coproduïda per TV3, ha portar el cinema català fet en català a l'escena internacional. Els seus protagonistes, no són actors, o dit d'una altra manera, fins ara no ho eren. Són una família dedicada al cultiu dels presseguers, indret on ella havia passat temporades d'estius amb la seva família.

Els intèrprets van sortir d'entre un càsting de 9.000 persones seleccionades entre festa major i festa major a les comarques del Segrià i l'Urgell. Segons explica la directora, "era important que els actors sabessin com es cullen els préssecs i que tinguessin vincles reals amb la terra. També calia que parlessin el dialecte".

Per primera vegada, una veu en català captiva els espectadors per la seva autenticitat i naturalitat i perquè parla de la crisi de l'agricultura, una realitat de travessa fronteres.

TEMES:
Carla Simón
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3