La música té un impacte beneficiós en els malalts d'Alzheimer

Malalts d'Alzheimer i altres demències assisteixen a una sessió de L'Auditori muntada especialment per a ells, i on dues estudiants de música interpreten les cançons que ells mateixos els han demanat. També els obren les portes a un assaig de l'orquestra.

Investigadors en salut mental aprofiten aquestes jornades per estudiar l'efecte de la música i la cultura en persones amb demència. Salvador Simó, director de Recerca en Salut Mental i Innovació Social de la Universitat de Vic, explica que "els resultats ens estan dient que, en els assistents, tant els nivells d'interès com d'atenció, com de participació social com el gaudi de l'activitat, estan impactats molt positivament per aquest tipus d'experiències."

El matí acaba amb un taller d'instruments, on tothom pot treure la seva part més artística. La coordinadora de L'Auditori, Clàudia Torner, comenta que els participants "arriben tímids i a poc a poc van agafant confiança, ens van coneixent i es van deixant anar. Sobretot, ho noten molt els acompanyants. Sobretot, una personalitat que han anat perdent, unes característiques que han anat perdent i amb els instruments tornen a sortir".

Les conclusions d'aquest estudi s'uniran a investigacions prèvies fetes en altres institucions culturals, en què es va constatar com aquestes experiències, fins i tot, despertaven l'interès per aprendre coses noves.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3