Cinc Premis Max per a la producció teatral catalana

Bona collita de Premis Max per al teatre català, a la cerimònia celebrada al Teatro Arriaga de Bilbao. La nit començava amb un ple a les categories d'interpretació. Joan Carreras s'emportava el premi a millor actor pel monòleg "Història d'un senglar", coproducció del Grec i Temporada Alta.

De la seva banda, Mireia Aixalà va recollir el Premi Max a millor actriu per "Les tres germanes". I no ha estat l'únic premi que ha guanyat aquesta versió del clàssic de Txèhov, que es podrà tornar a veure el maig al Lliure. També ha obtingut el de millor adaptació teatral per a Cristina Genebat, Marc Artigau i Julio Manrique.

La millor direcció escènica ha estat per als catalans Nao Albet i Marcel Borràs, per l'obra "Atraco, paliza y muerte en Agbänaspach", Reestrenada al Centro Dramático Nacional de Madrid. I "Laika", de la companyia Xirriquiteula Teatre, s'ha endut el premi al millor espectacle familiar.

Una de les grans triomfadores de la nit ha estat "La mort i la donzella", producció de l'Institut Valencià de Cultura, que ha guanyat tres Max: millor espectacle de dansa, millor coreografia i millor il·luminació. Els mateixos Max que s'ha emportat "El bar que se tragó a todos los españoles", d'Alfredo Sanzol. L'obra, que es va poder veure al Lliure l'abril passat en quatre úniques funcions, s'ha coronat com el millor espectacle de teatre.
La gala dels MAX, dirigida per Calixto Bieito, ha tingut el moment més emotiu en l'entrega del Premi d'Honor a l'actriu catalana Gemma Cuervo, que l'ha recollit acompanyada de la seva filla Cayetana Guillén Cuervo.

Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3