TOTS ELS PROGRAMES

 • Monjo aventurer
  Veure vídeo

  Monjo aventurer

  El pare Bonaventura Ubach va ser un monjo de Montserrat que va viure obsessionat per conèixer les terres bíbliques. En camell, en cotxe, a peu o en vaixell va ser un viatger intrèpid que va recórrer gran part del Pròxim Orient i l'Orient Mitjà recollint informació sobre la Bíblia. "Signes dels temps" parla del pare Bonaventura amb el també monjo de Montserrat Pius-Ramon Tragan.

 • Beatificació de Josep Samsó
  Veure vídeo

  Beatificació de Josep Samsó

  El 23 de gener, Mataró acollirà la primera beatificació que es fa a Catalunya des del segle XIII. El Dr. Josep Samsó, sacerdot assassinat l'1 de setembre del 1936, va ser un home dedicat a la direcció espiritual, la catequesi i l'acció social. "Signes dels temps" entrevista Josep Colomer, capellà i exrector de Santa Maria de Mataró.

 • Prostitució al Raval
  Veure vídeo

  Prostitució al Raval

  Ajudar les dones que exerceixen la prostitució. Aquest és l'objectiu del Lloc de la Dona, un centre d'atenció social ubicat al barri del Raval de Barcelona impulsat per les germanes oblates. Des de fa 25 anys, treballen per millorar la qualitat de vida de les prostitutes i sensibilitzar la societat sobre aquesta realitat. "Signes dels temps" entrevista Lourdes Perramon, oblata i directora del centre El Lloc de la Dona.

 • De periodista a monjo
  Veure vídeo

  De periodista a monjo

  De periodista a monjo del monestir de Solius. Aquest és el perfil de Carles Sànchez, cap de premsa del bisbat de Girona durant 14 anys i des del dia de Tots Sants, monjo de l'orde del Cister. Què empeny una persona a fer un canvi així? Es pot fer periodisme des d'un monestir? Com canvia la visió del món des d'una cel·la monàstica? "Signes dels temps" entrevista Carles Sànchez, monjo cistercenc del monestir de Santa Maria de Solius.

 • Resum de l'any 2009
  Veure vídeo

  Resum de l'any 2009

  El programa tanca l'any amb una tertúlia per repassar les notícies més destacades dels últims dotze mesos en l'àmbit de l'Església universal, espanyola i catalana amb la participació de Marta Nin, vaticanista i corresponsal a Itàlia de "Catalunya Cristiana" i Com Ràdio; Jordi Llisterri, director de la revista "Foc Nou" i del portal Catalunyareligio.cat; Josep Casellas, delegat de mitjans de comunicació del bisbat de Girona, i Oriol Domingo, responsable de la secció de religió del diari "La Vanguardia".

 • L'Evangeli de Lluc
  Veure vídeo

  L'Evangeli de Lluc

  La festa de Nadal celebra el naixement de Jesús, un relat bíblic que ens ha arribat a través dels Evangelis. Fragmenta Editorial acaba de publicar una traducció crítica al català de l'Evangeli de Lluc i els Fets dels Apòstols. "Signes dels temps" entrevista Josep Rius-Camps, coautor del llibre, biblista i professor emèrit de la Facultat de Teologia de Catalunya.

 • L'Església i l'avortament
  Veure vídeo

  L'Església i l'avortament

  El Congrés dels Diputats ha començat el tràmit parlamentari per tirar endavant la nova llei de l'avortament. L'Església catòlica, des de bon començament, s'hi ha manifestat en contra ja que defensa que la vida humana s'inicia en el moment de la concepció. "Signes dels temps" conversa amb Xavier Sobrevia, sacerdot i doctor en medicina, i Antonio Vela, cap de la Unitat d'Ecografia de l'Hospital Sant Joan de Déu.

 • Apadrinar un avi
  Veure vídeo

  Apadrinar un avi

  Des de fa un any, Càritas Diocesana de Girona treballa en el projecte "Apadrina un avi". Es tracta d'una iniciativa adreçada a persones grans que viuen en residències i, també, a alumnes d'ESO i Batxillerat. "Signes dels temps" emet un reportatge sobre aquest projecte solidari i visita el centre geriàtric Maria Gay de les religioses de Sant Josep de Girona.

 • Aplec de l'Esperit 2010
  Veure vídeo

  Aplec de l'Esperit 2010

  El 22 de maig del 2010, Terrassa acollirà el 10è Aplec de l'Esperit, una trobada que se celebra cada tres anys i que reuneix milers de joves cristians de Catalunya, Andorra i les Illes Balears. És una trobada convocada pels bisbes de Catalunya adreçada a adolescents i joves amb motiu de la festa de Pentecosta. Entrevistem Josep Monfort, delegat de Joventut del bisbat de Terrassa.

 • 20 anys de l'assassinat d'Ellacuría
  Veure vídeo

  20 anys de l'assassinat d'Ellacuría

  El 16 de novembre es van complir 20 anys de l'assassinat d'Ignacio Ellacuría a El Salvador. Amb ell van morir cinc jesuïtes més i dues treballadores de la Universitat Centreamericana (UCA). Ellacuría va promoure la pau en aquest país i va ser un dels impulsors de la teologia de l'alliberament. "Signes dels temps" entrevista Xavier Alegre, jesuïta i professor a la UCA de San Salvador.

 • Els drets dels infants
  Veure vídeo

  Els drets dels infants

  Aquest mes de novembre es compleix el 20è aniversari de la Convenció sobre els Drets de l'Infant, aprovada per les Nacions Unides. Aprofitant aquesta commemoració, parlarem de la defensa d'aquests drets fonamentals a través del testimoni dels alumnes de l'escola La Mercè de Martorell. Els nens i nenes d'aquest col·legi de les religioses mercedàries treballen el coneixement dels drets humans i el valor de la solidaritat amb els infants dels països pobres.

 • Signes dels temps - 08/11/2009
  Veure vídeo

  Signes dels temps - 08/11/2009

  El Departament d'Educació premia cada any persones vinculades amb el món educatiu per la seva trajectòria. Aquest any, el salesià Francesc Riu ha estat guardonat amb el Premi Catalunya d'Educació 2009. El jurat ha valorat la seva trajectòria vinculada a la Fundació Escola Cristiana, de la qual va ser secretari general durant 28 anys, i la seva implicació amb l'escola universitària Blanquerna.

 • Signes dels temps - 01/11/2009
  Veure vídeo

  Signes dels temps - 01/11/2009

  Després de deu anys de restauració, la ciutat de Terrassa ha inaugurat la Seu d'Ègara, el conjunt monumental de les esglésies de Sant Pere. És un dels recintes preromànics i romànics més importants d'Europa amb vestigis que abracen 2.000 anys d'història. "Signes dels temps" entrevista Domènec Ferra, director del Museu de Terrassa.

 • Signes dels temps - 25/10/2009
  Veure vídeo

  Signes dels temps - 25/10/2009

  El Projecte Mosaic de Manresa és una iniciativa adreçada a les persones amb problemes de salut mental. L'objectiu és donar respostes a les seves necessitats de caràcter social, de lleure i d'inserció en el món del treball. "Signes dels temps" emet un reportatge sobre el Projecte Mosaic, una iniciativa conjunta de diverses institucions, entre les quals hi ha dues congregacions religioses.

 • Signes dels temps - 18/10/2009
  Veure vídeo

  Signes dels temps - 18/10/2009

  L'11 d'octubre va morir Joan Martí Alanis, que durant 32 anys va ser bisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra. Durant el seu mandat va impulsar la democratització del país i la redacció de la Constitució del principat. L'any 2001, la Santa Seu li va atorgar el títol d'arquebisbe "ad personam" en reconeixement de la seva trajectòria pastoral. "Signes dels temps" recorda Joan Martí Alanis recuperant algunes de les seves intervencions a Televisió de Catalunya.