Joan Gómez i Segalà: "Tenim una idea de la religió del segle XX, mentre que la realitat social ha canviat"
INSEREIXCopia aquest codi per afegir-lo a la teva pàgina:
El sociòleg Joan Gómez i Segalà acaba de publicar el llibre "Laïcitat, religions i prejudicis" (Fragmenta Editorial). Gómez diu que encara tenim una idea de la religió del segle XX, mentre que la realitat social ha canviat. "El desconeixement de la realitat actual provoca problemes de convivència. És fonamental que no només coneguem les nostres tradicions i creences, sinó que també coneguem les dels altres, perquè és l'única manera d'aconseguir un bon respecte", explica.
Joan Gómez va treballar 15 anys com a tècnic a la Direcció General d'Afers Religiosos de la Generalitat i ha donat formació a mestres i professors de l'escola pública. Diu que s'ha trobat que hi ha "un gran desconeixement de la diversitat religiosa, i de tot el fenomen religiós, de què significa, què implica i com el concebem. I hi ha una mancança més gran, que és la llibertat religiosa. És a dir, com s'ha de respectar aquesta llibertat, com s'ha de treballar, quin paper té en la convivència". I el que és fonamental és que els alumnes i les seves famílies es puguin expressar amb llibertat.
Joan Gómez diu que la religió no ha de quedar arraconada, aïllada, sinó que els creients l'han de poder manifestar a tot arreu. El dret a la llibertat religiosa s'ha de poder manifestar, també, a l'espai públic: "La religió no només són creences, també són pràctiques i costums que es noten en l'alimentació, en la indumentària, en les festes, en la moral, i, per tant, no podem dir: 'Tu creu el que vulguis, però no manifestis aquestes creences', sinó que justament el que els drets humans respecten és que tothom pot creure el que vol i alhora tothom pot manifestar les seves creences".
TV3alacarta ofereix alguns continguts amb subtítols en diferents idiomes obtinguts automàticament a partir de la subtitulació en català.
La traducció automàtica és una eina molt útil i flexible que aporta una gran immediatesa, però també cal tenir en compte que pot generar errors.
Amb aquest servei, els continguts de TV3 són més accessibles per a les persones que no entenen el català o que estan en procé d'aprendre'l.
Més informació sobre el Servei de subtitulació.
- Aquest clip és de: Cooperació al Camerun i diversitat religiosa