Vox, la ambición de Santiago Abascal

Treball fet pel programa "360º" d'ETB2, dirigit per Eider Hurtado, que destapa qui s'amaga darrere la presidència de Vox

EMISSIÓ: Dimarts 4 de desembre, a les 21.55, a TV3
INTERNET: Directe i 7 dies a la carta, només a Espanya (fins a l'11 de desembre)

 

"Vox, la ambición de Santiago Abascal" és un treball fet pel programa "360º" d'ETB2, dirigit per Eider Hurtado, que destapa qui s'amaga darrere la presidència de Vox, i es pregunta quins interessos van empènyer Abascal a abandonar Euskadi i traslladar-se a Madrid per forjar una carrera política basada en la radicalitat. Hurtado s'entrevista amb Abascal i recull el testimoni dels que l'han conegut de prop, com Borja Sémper, president del PP de Guipúscoa i membre de les Noves Generacions.

A més, l'equip del reportatge segueix Abascal a València, on busca suport electoral amb un míting que revela el perfil dels seus militants. També, exdirigents de Vox que diuen que han rebut amenaces, decideixen parlar i ajuden a crear un retrat del polític basc, i coincideixen a definir-lo com un "oportunista" que s'ha refugiat en la formació verda per satisfer les seves aspiracions econòmiques i professionals.

El reportatge aprofundeix en el finançament del partit, les sospites sobre el seu origen i el vincle amb organitzacions d'extrema dreta com la mexicana El Yunque. Els que han format part de les estructures del partit parlen de la confluència de grans empreses espanyoles, mitjans de comunicació i grups de pressió estrangers, així com del destí il·lícit dels diners.

"Vox, la ambición de Santiago Abascal" es va emetre diumenge, a ETB2.

Després d'aquesta producció, s'emetrà, com estava previst, i dins la programació especial amb motiu de la cimera del clima de Katowice, el "Sense ficció" "A punt de fer tard", un documental on Leonardo DiCaprio viatja arreu del món per conèixer els efectes del canvi climàtic. No s'emetrà "Gràcies per la pluja", que estava programat inicialment.

Informació d'interèsDisponible fins al 11/12/2018 a les 23.59
Pots utilitzar chromecast a l'APP de TV3