TOTS ELS PROGRAMES

 • La Model: 113 anys i un dia
  Veure vídeo

  La Model: 113 anys i un dia

  El tancament de la presó Model de Barcelona el 8 de juny del 2017 posa fi a una història que va començar fa gairebé 113 anys. El 6 de març hi van entrar els últims presos preventius. I a partir d'aquell moment va començar el moviment de població reclusa més important de la història recent d'aquest país per poder repartir en altres centres els més de 900 interns de la Model.

 • Les rondes, parc nacional
  Veure vídeo

  Les rondes, parc nacional

  Una aproximació a les rondes de Barcelona des del punt de vista quotidià, vies per les quals milers de conductors es desplacen cada dia i molts professionals treballen per al seu manteniment o hi actuen quan s'hi produeixen incidències.

 • Veritats de mentida
  Veure vídeo

  Veritats de mentida

  En què consisteix el que ara s'anomena "postveritat", designada paraula de l'any 2016 pel diccionari d'Oxford?. "Postveritat","fake news""fets alternatius" són noves maneres de dir "mentida", eufemismes per a un concepte ben antic.

 • La clàusula Balcells
  Veure vídeo

  La clàusula Balcells

  Documental sobre l'agent literària Carme Balcells, la dona que lluitant contra tots els elements va aconseguir posar la literatura hispana a dalt de tot de les lletres mundials.

 • La Víctor
  Veure vídeo

  La Víctor

  Caterina Albert i Paradís, coneguda pel pseudònim Víctor Català, fou l'escriptora catalana autora de la novel·la Solitud, una de les obres literàries més importants del modernisme. Una actriu que ha rebut l'encàrrec d'interpretar el personatge de Víctor Català ens guiarà en la biografia i el pensament de l'escriptora, amb l'ajuda de persones coneixedores de la seva obra.

 • La fi d'ETA
  Veure vídeo

  La fi d'ETA

  La història dels 10 anys de negociacions secretes que van contribuir al cessament definitiu dels atemptats d'ETA, des de dins, narrades pels protagonistes directes en primera persona i posades en context des de fora.

 • Europa Transit - capítol 2: Refugi Dresden
  Veure vídeo

  Europa Transit - capítol 2: Refugi Dresden

  El 2015, Alemanya va donar la benvinguda a un milió de refugiats. Aquest fenomen ha tingut un gran impacte a Dresden, la ciutat on es va crear PEGIDA (Patriotes Contra la Islamització d'Occident). Aquest reportatge mostra una ciutat dividida, amb una història molt convulsa, que influeix en la manera de posicionar-se davant l'arribada dels refugiats.

 • No puc tornar a casa
  Veure vídeo

  No puc tornar a casa

  És el viatge de les persones que busquen refugi polític a Espanya i la situació d'indefensió a què en molts casos es veuen abocades per culpa de la política restrictiva del govern espanyol, en relació amb els refugiats polítics.

 • Mediació
  Veure vídeo

  Mediació

  Des de fa uns anys la societat s'ha dotat d'una nova manera de resoldre els conflictes entre dues parts enfrontades. Un mètode que serveix tant en baralles veïnals com en discussions derivades de divorcis o bé en litigis entre societats.

 • Els espies no són el que eren
  Veure vídeo

  Els espies no són el que eren

  Europa viu un cicle d'atemptats jihadistes des de fa dos anys. Els Serveis d'Intel·ligència, han comès errors? Com s'estan adaptant a aquest nou tipus d'amenaça?

 • Priorat
  Veure vídeo

  Priorat

  El documental és l'èpica història dels que ja són popularment coneguts com els "Cinc Magnífics" -René Barbier, Daphne Glorian-Solomon, Álvaro Palacios, Josep Lluís Pérez i Carles Pastrana, que, a principis dels anys vuitanta, van revolucionar el vi català-, i també de la gent de la comarca vitivinícola al sud de Catalunya que avui dia compta amb més de cent cellers i amb vins que són referència obligada en les cartes dels restaurants més exclusius. No obstant això, fa tot just trenta anys, el Priorat tenia tan sols quatre cellers que embotellaven vi i es produïa, majoritàriament, vi a granel. Nou segles de tradició vinícola estaven a punt d'extingir-se i era una de les comarques més deprimides de Catalunya. Com ha estat possible una transformació tan radical? La transformació es va fer amb l'arribada, a finals dels setanta, d'un petit grup de joves somiadors. El seu talent i perseverança, combinats amb l'ofici dels vilatans en l'art de fer vi, van aconseguir transformar una regió en declivi en un cas d'èxit.

 • Dorotea de Chopitea. Una senyora de Barcelona
  Veure vídeo
 • La Sènia + Dorotea de Chopitea
  Veure vídeo
 • Doc la Sènia - 20/12/2016
  Veure vídeo
 • "Maratonians"
  Veure vídeo

  "Maratonians"

  El documental "Maratonians" retrata "La Marató" a través de sis testimonis que han estat, en algun moment de la història, protagonistes del programa. "La Marató" els ha marcat i ens expliquen per què.